Proszę to WAŻNE!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Lekarz powiedział mi że z ręką jest już ok. Dostałam zwolnienie lekarskie do 17 czerwca, nie wiem czy nie będzie dłuższe a to okaże się właśnie 17, bo mam następną wizytę kontrolną.Jest problem z wolnymi terminami dot. rehabilitacji więc zostałam zapisana dopiero na 16 lipca.Postaram się może gdzieś indziej będą bliższe terminy. Jeżeli chodzi o moją pracę to umowę mam do 10 maja. Zwolnienie mam do 17 czerwca i w ziązku z tym jestem nadal nie zdolna do pracy i w taki układzie szef prawdopodobnie mi tej umowy nie przedłuży, ponieważ nie dostanę wypisu że jestem zdolna do pracy od lekarza, a to jest podstawą aby dostać dalszą umowę.Nie jestem poszkodowana ponieważ na zwolnieniu lekarskim mam płacone 100% pensji, czyli tak jakbym pracowała(dopóki mam zwolnienie ma też pieniądze wypłacane)Dopiero jak lekarz uzna że jestem zdolna do pracy to mogę się starać o odszkodowanie z mojego ubezpieczenia od nieszczęsliwych wypadków i z ubezpieczenia tego faceta który mnie potrącił.
Proszę o przetłumaczenie tego.
Czy naprawde nikt nie podejmie sie przetlumaczenia tego? Prosze moja znajomosc włoskiego jezyka nie pozwala mi abym to osobiscie zrobila wiec zwaracam sie o pomoc na forum.
il medico mi ha detto che la mano stà bene. non so se il medico prolungherà la convalescenza, lo saprò solo dopo la visita del 17/06. non ci sono dei problemi di posti liberi per la riabilitazione. per quanto riguardo il mio lavoro, il contratto scade il 10/05. probabilmente per colpa della convalescenza che finirà il 17/06, il mio datore di lavoro non ritenedomi abile non mi prolungherà il contratto. e questo è il motivo fondamentale del perché non mi verrà prolungato il contratto di lavoro. Così che, fino a scadenza del certificato, il mio datore di lavoro è costretto a retribuire il mio stipendio per intero, facendo slittare la scadenza del contratto. quando il medico, riterrà la mia condizione idonea, potrò usufruire del risarcimento economico, da parte dell'assicurazione della persona che mi ha urtato.
Dziękuję Ci bardzo!!!!Pozdrawiam