krotki text-prztlumaczy mi to ktos?:)

Temat przeniesiony do archwium.
rozmawialam z panią wczesniej odnosnie mojego egazminu z......pozwolila mi pani pisac egzamin 8 lipca.
chcialabym sie uprzejmie zapytac gdzie i o ktorej godzinie powinnam się stawić 8 lipca na egzamin ?

plus jeszcze mam pytanie do forumowiczow :co to znaczy po wlosku VELINE???
Ho parlato con Lei prima aproposito del mio esame di.... Lei me lo permesso scrivere il 8 luglio. Vorrei gentilmente chiedere dove ed a che ora mi dovrei presentare per sostenere l'esame di 8 luglio?

niech ktos poprawi bo chyba nie jest to najlepiej napisane....
Gentile Signora,

Mi permetto di scriverLe a proposito del esame. Lei mi ha permesso di sostenerlo il 8 luglio. Vorrei informarmi sulla data e sull'ora della prova.

La ringrazio anticipatamente per la Sua risposta.
Veline, jesli sie nie myle :-) to chyba te dziewczyny, ktore sa obecne podczas programu: striscia la notizia.
ponoc najwiekszym marzeniem mlodej dziewczyny w tym kraju (Włoszech) jest zostanie taka właśnie Velina.
dobrze napisalas. Ja wymyslilam cos takiego: HO PARLATO CON LEI DEL MIO ESAME DI ... MI HA FISSATO L'ESAME PER 8 LUGLIO.VORREI GENTILMENTE CHIEDERE DOV'è E A CHE ORA INIZIA L'ESAME.
SENS ZAWSZE TEN SAM.
no wlasnie! zostac velina i ozenic sie z pilkarzem!!! Szczyt marzen! Wystarczy ,ze sie umiesz poruszac i masz wielki biust ! A jesli nie to mozna zawsze powiekszyc ,nie?
dziekuje za przetlumaczenie:)
a veline bylo w kontexcie: e portarmi tutte le copie delle veline in modo che
Czyli nie chodzi o dziewczyny:-D

carta velina to papier welinowy.
jezuuuuu..slangiem jakims pisac do obcokrajowca......ja z kontextu tematu bym wnioskowala ze jakies dokumenty,wykaz zaliczen czy cos,ale niewiem
copie delle veline

poprostu kopie dokumentow
Veline nazywane sa Veline, ale tylko dlatego, ze pierwotnie ich rola w programie striscia la notizia, bylo wlasnie ' dostarczanie nowych wiadomosci', velina w w zargonie dziennikarskim oznacza nowa wiadomosc. No a potem niestety rola tych veline sie zmienila i teraz paraduja w majtkach i tancza.
Ale pierwotne znaczenie to wlasnie wiadomosc.
Ja sobie w moim sekretnym słowniku znalazłem jeszcze takie znaczenia tego słowa:
Velina:przebitka, odbitka
carta velina:papier przebitkowy, bibuła, bibułka
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę