sento vintage

Temat przeniesiony do archwium.
da quando sei fuori sento vintage - od kiedy wyjechłaś czuję...no własnie co on czuje? słownik też nie wie,podejrzewam że to jakiś slang...
Nie, to nie slang, czuje się, no nie jestem pewien: retro, przestarzały, w starym stylu?

Nie bardzo rozumiem, o co chodzi.
moze chcial powiedziec, ze czuje sie 'starym stylu'..w sensie staroswiecki..bo czuje romantyzm..???....bo czuje tesknote,nostlgie brak ukochanej osoby..bo czuje to cos nie meskiego czego dotad nie czul i nie znal, a uwazal to uczucia za staroswieckie i nie modne... :D...
vintage-retro
Dla mnie to słowo jest angielskie i oznacza winobranie, wino dobrego rocznika, coś z najlepszego okresu,roku...więc może to jest jednak jakiś slang...ja się nie znam :D
Dla mnie również, ale ciekawe co o tym myślą inni?!
vintage (Uniwersalny słownik angielsko-polski)

['vɪntɪdʒ] n okres winobrania; rocznik wina;
sento vintage - czuje (w stylu) retro/ czuje w przeszlosci
mi to glownie kojarzy sie z moda nigdzie nie jest tak czesto uzywane to slowko jak w modzie ..obecnie na topie jest styl vintage.,swiat mody uznaje ten styl za nr 1../...czyli smialo ruszajmy do second handow.. /moze przy okazji facet chcial 'zablysnac'i pokazac ze i on jest na 'topie'..bo 'czuje vintage'...?/oczywiscie zartuje...ale raczej zamierzal powiedziec o ogarniajcym go calosciowo romantyzmie..:D
Fakt, wikipedia potwierdza to, o czym napisałaś.
Powinnam o tym wiedzieć, sama czuję się jak z innej epoki, chociaż niekoniecznie z powodu stylu ubierania się…
Dziękuję Wam za wyjaśnienia :)
dzięki kochani za wyjaśnienia,niech moc będzie z Wami
Temat przeniesiony do archwium.