3 pytanka...gdyby ktoś był uprzejmy

Temat przeniesiony do archwium.
jak twoja noga?co sie właściwie stało?jak ja złamałeś?
come va con la tua gamba?ma cosa è successo di presico?come l'hai rotta?
preciso ma sie rozumiec
dziękuje serdecznie:* mam jeszcze takie pytanko "boję się" to będzie io ho paura?
wystarczy ho paura, zaimEK osob nie sa obowiazkowy w tym przypadku;gdybys chcial podkreslic ze wlasnie ty sie boisz wsrod wiekszej grupy, musisz odpowiedziec z zaimkiem HO PAURA IO
Hejka... mam prośbę czy mógłbyś mi przetłumaczyć pewną wiadomość...? bo nie rozumie niektórych słówke w niej...
SPOKO, MOGE, JESTEM ONA;)
Przepraszam Cię...:( nie wiedziałam ;/ to ten tekst:
Sei l'unico pensiero che ho al mattino, quando ti vedo in foto la tua bellezza mi fa venire i brividi, i tuoi bei occhi verdi con il tuo profondo sguardo mi lasciano di stucco. Vorrei solo che il mio magico sogno si avverasse, che tutto sia perfetto come nei miei pensieri, ma questo č forse chiedere troppo, perň non voglio arrendermi, fin dal primo momento sono rimasto colpito da te non permetterň alla mia mente di dimenticarti. (ti ho spedito un piccolo pensiero quando ti arriva mi avvisi ok?)
POETA NIE JESTEM ALE POSTARAM SIE:

JESTES JEDYNA MOJA MYSLA O PORANKU, KIEDY PATRZE NA TWOJE PIEKNO PRZECHODZA MNIE CIARKI, TWOJE ZIELONE OCZY O GLEBOKIM SPOJRZENIU ZOSTAWIAJA MNIE BEZ SLOW, CHCIALBYM TYLKO ZEBY MOJ ZACZAROWANY SEN SPELNIL SIE, ZEBY WSZYSTKO BYLO PO MOJEJ MYSLI, BYC MOZE PROSZE O ZBYT WIELE, ALE NIE CHCE PODDAC SIE, OD SAMEGO POCZATKU ZOSTALEM PO TWOIM WRAZENIEM, NIE DOPUSZCZE ABYM MOGL CIE ZAPOMNIEC PRZESLALEM tOBIE MALA NIESPODZIANKE, POINFORMUJ MNIE JAK JA DOSTANIESZ ok?)

TO DO JUTRA WSZYSTKIM!
wielkie dzięki :) do jutra
Temat przeniesiony do archwium.