Gdyby ktoś miał chwilkę

Temat przeniesiony do archwium.
Gdyby ktoś miał kiedyś chwilkę to chciałabym zobaczyć to po włosku :P

Kiedyś nie wiadomo skąd ze wschodem słońca przybyłam tu. Za nim spotkałam Cię stroiłam się, dobierałam strój abyś gdy, gdy mnie tylko poznasz cały mi się oddał, już wtedy potrzebowałam cię, abyś mnie ochronił bo tylko w Twojej dłoni znaleźć mogłam ciepło aby kwitnąć tak dla ciebie i tylko twoją być... I pamiętam, że gdy tamtego dnia zbudziłam się, a obok byłeś ty wstydziłam sie, było głupio mi, a dziś sama nie rozumiem jak przez własna dumę mogłam ciebie zranić i przepraszam za to że, za to że kłamałam za to że krzywdziłam i dziś już nie ważne że kochałam że byłeś dla mnie wszystkim w co wierzyłam, spokojnie odejdź już , spokojnie zostaw mnie zostaw mnie samą bo na to zasłużyłam, idź i bądź szczęśliwy, szczęśliwy bądź a gdyby kiedyś coś złego działo się to wróć będę czekać. Przepraszam za to wszytsko nie umiałam inaczej, proszę odejdź już, nie chcę byś widział jak płaczę, a gdy będziesz daleko o jedno tylko proszę, pamiętaj patrząc w gwiazdy że kocham Cię.
Una volta era oscuro come fossi arrivata qui, insieme all'alba. Prima che ti incontrassi mi sono vestita, ho scelto gli abiti in modo che ti abbandonassi a me non appena mi avessi vista, già allora avevo bisogno di te, affinché mi proteggessi perché nella palma della tua mano potevo trovare il calore per fiorire per te ed essere solo tua...

A teraz ktos inny:)
poprawka do tlumaczenia Marcysia
tutaj "stroilam sie" jest w znaczeniu "mi facievo bella",....sceglievo gli abiti in modo....(tak chyba bedzie lepiej)
a reszte to ja nie tlumacze:) moze ktos inny?
facevo mialo byc, farsi bella
in effetti quel stroilam sie mi suscitava dei sospetti...grazie!:)
Może tak będzie łatwiej tłumaczyć:

Piosenka w wykonaniu 13-letniej wokalistki z Tarnowa, która to otrzymała wyróżnienie za udział w II Ogólnopolskim Dziecięcym Festiwalu "Skowroneczek".

=============================
Iga Porada - Mały Książę Róża
=============================

Kiedyś nie wiadomo skąd,
ze wschodem słońca... przybyłam tu.
Zanim spotkałam Cię,
stroiłam się,
dobierałam strój...

Abyś gdy, gdy mnie tylko poznasz,
cały mi się oddał!
Już wtedy potrzebowałam Cię,
abyś mnie ochronił,
Bo tylko w Twojej dłoni,
znaleźć mogłam ciepło...
aby kwitnąć tak,
dla Ciebie i tylko Twoją być!

I pamiętam, że gdy...
tamtego dnia zbudziłam się,
a obok byłeś Ty... wstydziłam się,
było głupio mi...

A dziś... sama nie rozumiem,
jak przez własną dumę,
Mogłam Ciebie zranić... i przepraszam za to że,
za to, że kłamałam,
za to, że krzywdziłam...
...i dziś już nie ważne, że kochałam,
że byłeś dla mnie wszystkim w co wierzyłam...

Spokojnie odejdź już,
spokojnie zostaw mnie!
Zostaw mnie samą...
bo na to zasłużyłam!
Idź i bądź szczęśliwy,
szczęśliwy bądź, a gdyby kiedyś coś,
złego działo się...
To wróć...

Będę czekać...

Przepraszam za to wszystko,
Nie umiałam inaczej...
proszę odejdź już,