czy warto skorzystac...

Temat przeniesiony do archwium.
jak myslicie warto skorzystac z bezplatnego kursu per Operatore
Assistenza alla Clientela e' , kurs ten mialby trwac 5 miesiecy 20 godzin tygodniowo dodatkowo ( mimo iz kurs bezplatny)do mojej kieszeni wplywa 2 euro za kazda godzine czyli 160 euro miesiecznie
nie wiem co zrobic skorzystac i przez piec miesiecy "zacisnac pasa" czy dac sobie spokoj i nadal cierpliwie szukac pracy???
Jedno slowo, to eksploatacja. Duzo jest firm szukajacych customer service operators, a stawka netto to 6€. 2€/h przez 5 miesiecy to smiechu warte, dobrym operatorem mozesz sie stac w ciagu tygodnia! To tylko kolejny sposob zeby cut labour costs:/
Ja robilam podobny kurs ale z ksiegowosci i zarzadzania do tego jeszcze ze stazem i szczerze mowiac to g...daje. Osrodki robia te kursy bo dostaja za to fundusze a dla firm nie ma to zadnego znaczenia bo ich nie obchodza zadne kursy tylko bezposrednie doswiadczenie ktore rzeczywiscie najlepiej zdobywa sie wlasnie na miejscu pracy a nie przez teorie.
hmmm..pewnie tak zreszta gdyby to trwalo przesz 2 tyg to moznaby sie zastanawiac ale 5 przez 5 miesiecy zarabiac 160 euro to chyba rzeczywiscie nie ma sie nad czym zastanawiac
that's it. Nie poddawaj sie:)
Glupota.5 miesiecy trwa kurs? A teraz masz prace?
A moze ewentualnie poszukasz pracy w niepelnym wymiarze godzin na czas trwania kursu?
Jezeli ten kurs oferuje jakis staz czy szkolenie w firmie to moze jeszcze sie zastanowic, ale jezeli przez 5 miesiecy bedzie tylko sama teoria to moim zdaniem nie warto sobie zaprzatac glowe. Wlochow nie interesuja zadne kursy, certyfikaty itp. Dla nich liczy sie glownie zdobyte doswiadczenie.
Czy ten kurs nie jest przypadkiem w Turynie? :)

Wlasnie About Job przyslali mi ogloszenie o takim kursie. :)
spaggia, tu ti trovi a torino? e cosa fai? Non dimenticare l'ombrello, anche domani ci sarà l'acquazzone;)
spiaggia...tak i co o tym myslisz?
nie aktualnie szukam pracy i dlatego sie zastanawiam
tak staz niby jest ale rowniez ze stawka 2 euro...
lala znasz jezyki obce? niemiecki np, lub dobry angielski? Mozesz isc do contacta, via Paolo Veronese 250, Torino nord. Ja tam pracowalem dwa lata. 6euro netto za godzine, dobre warunki pracy, chorobowe itd.
dobry angielski
myslisz??
mysle ze warto sprobowac. Miejsce jest ok, placa Ci od samego poczatku normalna stawke. Wiadomo, to praca ktora wymaga dobrych umiejetnosci komunikacyjnych. Wypelnij formularz, zobaczysz czy Ci sie spodoba. Turn over jest wysoki, powinno byc miejsce dla Ciebie:)
juz wypelnilam i wyslalam kwestionariusz :)
dziekuje
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa - tłumaczenia