Opis siebie - bardzo proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o pomoc w sprawdzeniu tego co sama napisałam i przetłumaczenie paru zdań. Byłabym też wdzięczna za urozmaicenie tekstu :)

Io chiamo Anna. Io sono Polacca, abito a Cracovia. Io ho diciotto anni. Io studio al liceo, faccio la terzia classe.
Mi piace viaggi e lingui stranieri. Io parlo l'inglese e studio l'italiano.

(tłumaczenie: Bardzo lubię geografię. W przyszłości chiałabym studiować geologię i założyć biuro podróży. Lubię też fotografię. Właśnie zbieram pieniądzę na własny aparat.)

Io ho una famiglia numerosa. Mio padre si chiama Marek.Lui ha quarantotto anni e fa l'eletricista. Mio papa piace sciare.
Mia mamma si chiama Jola,ha quaranta anni. Lei e psicologista.
Mia sorella si chiama Magda ed e' piu' picola di me. Magda piace animali. Lei ha due cavalli e (chce zostać) veterinario.

(tumaczenie: Mamy też kota i dwa psy. Od dziecka lubie zwierzęta, dlatego w wakacje pracowałam w schronisku)

(tłumaczenie: W wakacje chciałabym wyjechać do Dani, lecz na razie zajmuję się maturą)

PS. Bardzo proszę o pomoc, to ma być opis siebie, swoich zainteresowań. Jeżeli wpadłoby Ci do głowy coś ciekawego brdzo proszę o pomoc :)
mi chiamo Anna... mi piacciono viaggi e lingue straniere.... jak mówisz co lubi Twój tata wystarczy : gli piace sciare (żeby nie powtarzac się) mama- lavora come psicologo; Mia sorella... e' minore di me...(jest młodsza ode mnie); Ha due cavalli e vuole diventare il veterinario ;

to takie co najbardziej rzucają sie w oczy i nie musisz w kazdym zdaniu powtarzac io, lei, lui przeciez wiadomo o kogo chodzi::))

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie