Prośba o przetłumaczenie maila :)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich :)
Czy miałby ktoś ochotę przetłumaczyć list z pl na włoski?
Byłabym bardzo wdzięczna :)

pozdrawiam

"Na początku chciałam Cię przeprosić,że nie pisałam.Długo zastanawiałam się,czy wysłać Ci tą wiadomość po włosku, czy po angielsku; postanowiłam,że jednak będzie to mail w jęz. włoskim.Tak będzie łatwiej dla Ciebie.
Jestem ostatnio bardzo zajęta, nauka, testy, egzaminy; już nie mogę się doczekać przerwy zimowej w lutym.Mam nadzieję,ze uda mi się polecieć gdzies na kilka dni, jednk nie wiem, czy pozwolą mi na to finanse; póki co staram się zbierać fudusze na majowy wypad na Sycylię.Pisałes,że też chciałbyś gdzieś wyjechać;kiedy masz zamiar wziąć urlop i jakie góry miałeś na mysli?Masz już jakies konkretne plany?
U nas w Polsce, jak pewnie wiesz, zima w pełni...mróz,śnieg;więc razem z Anią odliczamy dni do naszego wyjazdu do Włoch...zostało równo 115 dni :)
Czekamy też na wizytę Antonia, ostatnio pisał,że ma zamiar odwiedzić Polskę, ale z pewnością czekam na lepszą pogodę.
A co tam u Ciebie?Jak tam w pracy?szczerze mówiąc,to nie do końca zrozumiałam na czym ona polega;chyba muszę podszkoloić swój włoski;)

Czekam z niecierpliwością na Twoją odpowiedź,
pozdrawiam gorąco z mroźnej Polski !"
napisz mu po angielsku to mu tylko na dobre wyjdzie
U niego właśnie kiepsko z angielskim niestety,
wolę,żeby wszystko zrozumiał :)

»

Pomoc językowa - tłumaczenia