bardzo proszę o pomoc !! To bardzo pilne!!

Temat przeniesiony do archwium.
jakby ktoś mógł mi wytłmaczyć co to znaczy..

non sentirti mi fa capire ke non tutto va bene con la piccola giulia.
ho visto aga piangere al telefono con Ania e da qualke giorno e molto triste.
vorrei poterti aiutare in qualsiari modn, anke il mio cuore per puo serviie alla picola giulia.
comunque ricorda ke ogni bambino e un regalo di Dio, anke se non e perfetto o normale.
oggi mi fermero a pregare davanti alla statua del papa qui vicino a casa,preghero per te e la piccola Giulia, perke lei possa farcela e ke tu abbia la forza di superare questo momento e trovare tutto quello ke c'e di buono da questa situazione. Ti sono vicino, prego dio per voi. Se hai bisogno anke solo per stringeti la mano e pregare con me non esitare.
to ze nie dajesz znaku zycia mi daje do zrozumienia, ze nie wszystko jest dobrze mala Julia.Widzialem ,ze Aga placze podczas rozmowy telefon z Ania i od kilku dni jest bardzo smutna .Chcialbym Ci pomoc w jakikolwiek sposob,rowniez me serce moze sluzyc/przydac sie/byc przydatnym malej Juli.Jednak pamietaj ,ze kazde dziecko pochodzi od Boga,rowniez jesli nie jest doskonale czy normalne.Dzis sie zatrzymam aby sie pomodlic naprzeciw posagu Ojca Swietego..tu blisko domu,pomodle sie wTtwym imieniu i Juli,poniewaz ona dodac i sily/ona zrobi tak bys miala sile przewzyciezyc ten moment i odnazlezc to wszystko co jest najlepsze/najsluszniejsze w tej sytuacji.Jestem z Toba.modle sie za was.Jesli masz potrzebe uscisniecia mnie tylko za /potrzebe uscisku mej dloni i wspolnego pomodlenia sie, nie wahaj sie/nie ociagaj.
Patryssiu.. Patron od spraw beznadziejnych.. Dwa razy w zyciu prosilam modlac sie przed slynnym na cala Polske cudownym obrazem tego swietego w Kosciele Swietego Krzyza i prosilam Sw. Tadeusza Judę o rzecz wydawalo sie niemozliwa do spelnienea i dwa razy spelnil ma prosbe...polecam pamieci..Łaskami słynący obraz św. Judy Tadeusza, który znajduje się w Warszawie, w kościele Księży Misjonarzy pw. Świętego Krzyża przy ul. Krakowskie Przedmieście 3