list,prosze o szybką odpowiedz,bardzo wazne ! Z GÓRY DZIEKUJE

Temat przeniesiony do archwium.
list,prosze o sprawdzenie! Z góry dziekuje. :)

Cara Luca,

Come stai? Scusa per non avevi scritto per cosi tanto tempo. Sono davvero felice di sapere che, vuoi visitare per me in inverno. In ultimo tempo sono tanto occupanta. Non vedo l'ora di tempo libero in febbraio, quando venite. Questo adatto il termine per me, da 2 a 14 febbraio. Che cosa ne pensi? Volete viaggiare l'aero o il treno? Dove vuoi passare il tempo in Polonia? Propongo andare a Zakopane e Krakow. Sicuramente devi vedere la montagna Tatry. Forse impareresti velocemente sciare. In noi in Polonia inverno e freddo e gelido. Nevida molto, temperature tipicamente invernale, di solito -10o. Devi prendere caldo giacca, cappello e pullover. La notte e ghiacciato.Porta i miei saluti a la tua ragazza Berenica e i tuoi amici e digli che mi manca molto. Rispondimi presto.

Ci vediamo
Gianni
Po kiego grzyba dajesz te prosbe kilka razy?

Caroa Luca, (chyba ze to Łucja jest )

Come stai? Scusa per di non avevi scritto per cosi tanto tempo. Sono davvero felice di sapere che, mi vuoi visitare per me in inverno. In ultimo tempo (translatora uzywasz, czy jak?) Ultimamente sono tanto molto occupanta. Non vedo l'ora di (non vedo l'ora di + brakuje czasownika w bezokoliczniku, np miec ) del tempo libero in febbraio quando venite. Questo adatto il termine per me, da 2 a 14 febbraio (Zaczynam powaznie wierzyc, ze uzywasz translatora.Przetlumacz doslownie: Termin najbardziej odpowiedni dla mnie + sarebbe = bylby dal ... al... . Che cosa ne pensi? Volete viaggiare in l'aero o in il treno? Dove vuoi passare il tempo in Polonia? Propongo di andare a Zakopane e a Krakow (po wlosku to miasto to sie Cracovia nazywa). Sicuramente devi vedere la montagna Tatry - gore Tatry? - dovresti vedere (sugestia) i Tatra. Forse impareresti a sciare velocemente sciare. In Da noi in Polonia l'inverno e freddo e gelido. Nevida Nevica molto, le temperature tipicamente invernalei, di solito -10o sono al solito di circa 10°. Devi prendere caldo giacca una giacca calda, un cappello ed un pullover. La notte e ghiacciato - noc jest zlodowacialy? co dokladnie chcialas/es powiedziec? . Porta i miei saluti alla tua ragazza Berenica e ai tuoi amici e digli che mi manca molto- powiedz mu, ze za nia/nim tesknie? . Rispondimi presto.- brzydko, lepiej Attendo la tua tempestiva risposta.

Ci vediamo
Gianni

Chaotycznie wyglada ten tekst, w ktorym raz zwracasz sie do odbiorcy w drugiej osobie liczby pojedynczej a raz w liczbie mnogiej. Lepiej to zmien.
Cytat: trishya
Po kiego grzyba...

Wiem, wiem, nie podpowiadaj....eufemizm!:)
dokładnie :)
Nie dopowiadaj sobie Wacpan tego, czego nie ma. Jam bialoglowa powaznego wieku i nie przystoi mi nawet w myslach pewnych sformulowan wyglaszac. Zwaz przeto, ze nijakich "eufemizmow" tu nie ma i byc nie moze ;)
a jak można powiedzieć "noce są lodowate" ?
Odpowiedź Waćpani przeczytawszy, ostałem się przez dwa pacierze w bezruchu całkowitym, do konfuzyji głębokiej doprowadzon.:)
..notti sono gelide?.. glaciali??.... ahahahaah....................notti sono freddi come un cadavere /noce sa zimne niczym trup/......raczej za malo wina bylo ..poza tym kobieta z zimnymi stopami ..lodowatymi stopami nigdy nie szczytuje....polecam wiecej wina :D...P,S.nooooooo chyba, ze to byla Angielka :D
Dwa pacierze to przecie szmat czasu dlugi okrutnie i nie przystoi Waszmosci na taki czasookres pozostawac bez drgnienia. Konfuzyji takowoz nie pojmuje, bo Wacpan wygadany jestes i zwyczajny byc musisz odpowiedziom z ust niewiasty, nawet jesli one niespodziewane wydawac sie moga. ;)

Le notti sono gelide - jest ok.
Starej daty człek ze mnie i konsternacyja moja stąd właśnie, żem nie nawykły, iżby białogłowa, miast skromnie oczy spuściwszy i krasnotą lica swe oblekwszy, wyszywaniem lub inną przystojną jej pracą się zająć, w szranki w dyspucie z mężem stawać chciała.:)
Alibo to dysputa, była mości panie? Mojem zdanie jeno wyraziła, owegoż przytyku dotyczące co do niezamyślanych i nie wypowiedzianych przeze mnie slow. Co zaś tyczyć by się miało skromności niewieściej, mam ci jej dostatek, aczkolwiek nie kraśniejącym licem i nie dzierganiem się ona objawia. :-P
Skoro tak się sprawy mają, przyjmij Waćpani przeprosiny najszczersze, errores meum, tym spowodowan, żem stajennego dzisiaj wybatożyć kazał, jako że psi syn klacz najlepszą, koniczyną mokrą nakarmił, przez co nieboga w boleściach okrutnych i z brzuchem na kształt rybiego pęcherza, żywot skończyła.
Nervous sum z tego ratio.:))
Temat przeniesiony do archwium.