prośba o krótkie przetłumaczenie :) bardzo pilne na dzis!

Temat przeniesiony do archwium.
witam serdecznie, wybieram sie rowerem przez czechy,austrie do włoch i potrzebował bym tłumaczeń raptem 2 zdań po włosku, tak zeby to miało ręce i nogi :)
mianowicie:

Dzień dobry, jestem z Polski. Jadę rowerem ... kilometrów z ... przez ... do ... . Czy mogę postawić namiot na jedną noc w Pani/Pana ogrodzie? Jutro rano wyjadę.

oraz:
Przepraszam bardzo, Czy naleje mi Pan/Pani wody?

jutro wyjezdzam takze byl bym mega wdzieczny za tłumaczenie jeszcze dzisiaj! :)

ps,. moze ktos wie jeszcze z bardziej fachowych słowek:
(wszystko tyczy sie roweru)
centrowanie koła
warsztat rowerowy
koło
szprycha
opona
dętka
łatki

pozdrawiam karol ! :)
tu masz pos:t Namiot we Wloszech http://www.wloski.ang.pl/forum/kultura-i-obyczaje/199359
Officina di reparazioni bici warszatat rowerowy
kolo ruota, opona gomma, zalozyc opone gommare
raggio della ruota szprycha
tubo detka
patch ..pezza, latanie rapezzatura...centrowac kolo centrarare ruota..crosssare ruota

nie widze tam przetłumaczonego zdania jedynie porady ktorych nie mam zamiaru przestrzegac ;P
ale dzieki za to :)
Aczkolwiek tamten wątek jest bardzo ciekawy... może mi się przydać :) A ponieważ tamten wątek jest zamknięty to, boney, pozwól że skorzystam z twojego tematu:

JAK BARDZO zabronione tam jest rozstawianie namiotu "na dziko"? No i rozumiem że jak go sobie rozłożę o 22.00 a zwinę o 8.00 to się raczej nikt nie przyczepi (a jak przyczepi to co z tego może wyniknąć)?
Cytat: boney
nie widze tam przetłumaczonego zdania jedynie porady ktorych nie mam zamiaru przestrzegac ;P
ale dzieki za to :)

wg prawa wlskiego nie masz prawa wejsci na zadne terytorium prywatne,wszytstkie tereny ogrodzoneerenem prywatnym i wlosi na punkcie swoje prywatnosci sa przeczuleni...za naruszenie prywatnosci..groza w stosunku do naszego KK potrojne kary..to ze sie przedstawisz imieniem i i powiesz zejedziesz az Polski..gdzie tam..to ie zadzial tak jak myslisz ...chyba zemasz swoich znajomych u nich w ogrodku bedziesz spal w tym swoim namiocie...Bywa tak w zyciu, ze przed wyjazdem do danego kraju warto zapoznac sie z prawem danego kraju.../po co potem wysokie mandaty placic/system funkcjonuje tak ..podam przyklad ...obcych nikt nie wpuszcza do domu,na swe terytorium...wlosi wrecz boja sie obcokrajowcow .jest ich tu wyjatkowy najazd ...czasy Jana Pawla II sie skonczyly, pielgrzymem nie jestes..do Itali przedostalo sie duzo uchodzcow z Tunezji i innych afrykan.krajow i jak na zlosc kraza wlasnie na rowerkach....Rowerki to tez ulubiony srodek lokomocji dla dillerow/to tak w nawiasie/ta fraze ktora chcesz przetlumczyc to masz w rozmowkach wloskich,skoro nie znasz jezyka to chyba wezmiesz rozmowki??...warsztat gdzie reperuja rowery okazuje sie ze nazywa sie: ciclista mecanico,a opona camera d'aria...dopytalam sie :D PS..pilnuj roweru, cholernie kradna rowery
Siva ..multa multa multa Wlochy to kraj mult/mandatow/ budzetowi brakuje kasy Italia tonie wiec zdzieraj z kogo sie da, moj znajomy dzis przekroczyl predkosc o 2 km...jechal 72 km a dozwolone bylo 70 i musi zaplacic 76 eu kar
..kary,mandat
Jesli zobaczysz gdzies napis: Vietato entrare lub Propieta privata to oddal sie jak najszybciej.......... osobiscie gdyby mi sie jakis cudzoziemiec zatrzymal prze domem i prosil o pozwolenie rozbicia namiaotu w moim ogrodzie to wezwalabym policje celem wylegitymowania....myslac ..ze moze mi w nocy dom obrabowac,poderznac gardlo mi i mezowi i dzieciom plus otruc psa..albo przekradnie sie dwa domy dalej i to samo zrobi sasiadom...Takie czasy dzis! Wybacz ale wiele ludzi tak by pomyslalo na moim miejscu.
Istnieje rowniez ryzyko ze nie wiadomo na kogo trafisz i juz z tego ogrodka nigdy nie wyjdziesz....zaczniesz kwiatki wąchac od spodu!...Boze !skad sie bierza taka ludzka naiwnosc!
To ja cię może nie będę informować co się różnym ludziom zdarzało w życiu robić (niekoniecznie mi, najbardziej ekstremalnym przeżyciem dla mnie było szukanie noclegu "na dziko" w Cattolice, bez namiotu - znaleźliśmy nocleg pod dachem i nawet z łazienką ;)) i co jeszcze zamierzają zrobić ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka