Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu ;))

Temat przeniesiony do archwium.
Siema :D
wybieramy się ze znajomymi na rajd przez Europę autostopem, i jako, że nie do końca znamy wszystkie języki (włoskiego nikt), pomyśleliśmy o zrobieniu sammar w każdym języku.
pomoże ktoś? to dosłownie kilka zdań..

Witaj, jesteśmy z Polski. Bierzemy udział w rajdzie (wyścigu), jedziemy autostopem do Rzymu. To jest konkurs, a my chcemy go wygrać. Dostaliśmy informację, że jesteśmy pierwsi na trasie, pomóż nam jak najszybciej pokonać tę trasę i dotrzeć do mety. Możemy się z Tobą zabrać do ... (nazwa miasta)?

nie musi być dokładnie, byle sens był podobny,
kto zna, może i pochwalić się innymi językami (angielski, niemiecki i czeski już mam) - francuski by się przydał
z góry dziękuję :))
Buongiorno, siamo studenti polacchi. Partecipiamo alla corsa, facciamo autostop a Roma. E' la gara e noi vogliamo vincerla. Abbiamo notizie che adesso siamo primi, aiutici (aiutaci) arrivare allo scopo piu presto possibile. Possiamo andare con Lei (te) a...?

Dzień dobry, jesteśmy polskimi uczniami/studentami. Bierzemy udział w rajdzie, jedziemy autostopem do Rzymu. To jest konkurs/zawody, a my chcemy go/je wygrać. Mamy wiadomości że teraz jesteśmy pierwsi. Proszę pomóc (pomóż) nam dotrzeć do celu najszybciej jak to możliwe. Możemy pojechać z Panem/ią (tobą) do...?

Ewentualnie niech ktoś poprawi. Jakoś kiepsko mi się teraz myśli, o mało nie napisałam "vogliamo" przez "w"...
Ja bym to napisala tak:
Salve,
Siamo un gruppo degli studenti polacchi. Partecipiamo al rally, vogliamo andare a Roma facendo l'autostop. Questo è il concorso e noi vogliamo vincerlo. Abbiamo ricevuto le notizie che adesso siamo i primi. Ti preghiamo, aiutaci a raggiungere la metà più presto possibile. Possiamo venire con Te a....?
...gdyby to na mnie trafiło, to zanim bym Was zabrała, chciałabym wiedzieć co to za rajd?...czy są jakieś punkty kontrolne po drodze skoro wiecie, że jesteście pierwsi, bo nie chciałabym się czuć zmanipulowana...jeśli to prawda, to wsiadajcie...i gazu!...a jeśli manipulacja, to pomyślałabym sobie, jakie to ładne świadectwo wystawiacie młodzieży polskiej...
pozdrawiam
:)
Tez jestem ciekawa co to za rajd. Macie jakas strone www ktora o tym mowi?
spokojnie.. to żadna manipulacja
www.autostoprace.pl - tu wszystko wyczytacie .. :D
dzięki wielkie :)) mam nadzieję, że wszystko pójdzie jak najlepiej.
...to wskakujcie i jazda!...tylko dalej nie wiem, skąd Wy wiecie, że jesteście pierwsi?

szerokiej drogi!
Haha, powiedzmy, że to już jest element dodany od siebie żeby bardziej zmobilizować kierowców i zmotywować ich do chęci zabrania nas :) - kto wie, cąły czas możemy być pierwsi, wierzymy w to z całego serca! :))
Dzięki za dotychczasową pomoc, w razie czego zgłoszę się ponownie. Dzięki :***
...przeczytałam regulamin, pisze tam, że w przypadku wykrycia jakiegoś oszustwa zdyskwalifikują Was...a jak ktoś Was 'sypnie', że cyganiliście po drodze ??? po co? myśłę, że bez tego kto będzie chciał Was zabrać, to to zrobi i jeszcze wciśnie gaz, żebyście zwyciężyli...ale rajd fajny,może na przyszły rok ja też się wybiorę...powodzenia!
To nie oszustwo. Czytając regulamin pewnie doczytałaś też, albo zauważyłaś w relacjach z lat ubiegłych, że jest się w stałym kontakcie to po pierwsze, po drugi oszustwem nie jest to, że możemy być pierwsi, bo teoaretycznie jest taka możliwość i jest to dość prawdopodobne. Spokojnie. Mówiąc o oszustwach myślę, że w większości mieli na myśli co innego, a my jedziemy tam przede wszystkim dla dobrej zabawy. :)) Zatem zapraszam i być może do zobaczenia w przyszłym roku. :P
...no dobra!...jak go zwał, tak go zwał :)))...po francuski tekst skocz na stronę francuską (kliknij flagę na górze)
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Kultura i obyczaje