Tłumaczenie o wakacjach

Temat przeniesiony do archwium.
Witam bardzo serdecznie z wielką prośbą. Otóż jestem kompletną nogą z włoskiego dlatego bardzo bym prosiła o przetłumaczenie tekstu o przyszłych wakacjach. Używany czas ma być najprostszym czasem przyszłym Futuro Semplice (parę wstawek jest z przeszłego).

Moje przyszłe wakacje będą wspaniałe- spędzę je wraz z moimi przyjaciółmi na wyjeździe, prawdopodobnie do Chorwacji. Wszystko ustaliliśmy już w zeszłym roku- pojedziemy w lipcu samochodem przyjaciółki, natomiast w czerwcu wszyscy pójdziemy do pracy, żeby zarobić na nasz wyjazd i mam nadzieję, że wszystkim się to uda.
Pojedziemy w cztery osoby do Splitu, gdzie wynajmiemy mieszkanie i przez 3 tygodnie będziemy sami gotować i sprzątać. Czas będziemy spędzać głownie na plaży, ale także zaplanowaliśmy wiele zwiedzania okolicznych pięknych zabytków.
Kiedy wrócimy znów pójdę do pracy, żeby trochę zarobić na studia, a we wrześniu wyjadę po to, by szukać mieszkania w którym będę żyć przez 5 kolejnych lat nauki. Mam w planach odwiedzić jeszcze moją rodzinę na wsi nad Bałtykiem, a tam zawsze jestem około 3 tygodni. Mam nadzieję, że będą to moje najlepsze wakacje w życiu, spędzone w gronie rodziny i przyjaciół.

Z GÓRY DZIĘKUJĘ DOBRODZIEJOM I INNYM WSPANIAŁYM OSOBOM, KTÓRE ZECHCĄ MI POMÓC :)
No co ty, nie poniżaj się aż tak bardzo! Może nie jesteś wcale "nogą" ale na pewno jesteś leniuchem.
Le mie prossime vacanze estive saranno meravigliose - le passerò fuori insieme ai miei amici, probabilmente in Croazia. Abbiamo già stabilito tutto l'anno scorso - andremo in macchina dell'amica a luglio, invece a giugno tutti lavoreremo per guadagnare il necessario alla partenza e spero che questo sarà possibile a tutti.
Andremo a Spalato in quattro persone dove affitteremo l'appartamento e per tre settimane cucineremo e puliremo da soli. Il tempo lo passeremo prevalentemente sulla spiaggia, ma abbiamo anche programmato la visita dei bei monumenti storici nei dintorni.
Una volta tornati, andrò a lavorare per pagare gli studi, a settembre andrò via per questo, per cercarmi l'appartamento in cui vivrò per i prossimi cinque anni di studi. Ho ancora in programma di salutare la mia famiglia in campagnia sul Baltico, solitamente mi fermo là all'incirca tre settimane. Spero che queste saranno le migliori vacanze in vita mia, trascorse in famiglia e in cerchia degli amici.

Beh...più o meno ;)

« 

Życie, praca, nauka