imiona

Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna
tak, krzys, krzysztof :)
ale lepiej jest mowic w skrócie czy w całości do osoby
mnie sie pytasz? :P to chyba zalezy od danej osoby...
przepraszam tak Ciebie , nie wiem dokładnie jak mowić , ale masz racje zalezy od osoby może nie zyczy mowic sobie zdrobniale tylko tak jak został mi przedstawony cristoforo
moim zdaniem lepiej sie dowiedziec...bezposrednio albo posrednio(od kogos znajomego, rodziny), bo to na pewno kwestia indywidualna... wiadomo ze prosciej, latwiej, przyjemniej(na ogol)brzmi cris...mowic do kogos "krzysztof" to tak troche dziwnie...to zalezy od stopnia znajomosci...mnie to zawsze bawilo w M jak milosc, ze zona do meza i "oj Krzysztof"(ale niezawsze, wiec moze jak byla na niego zla np, heh) :)
Żeby było jeszcze smieszniej to tekst z klanu Bożenki do męza oj Ryśku :))))
hahah, a gdzie jest Ivan??? to jest rowniez bardzo popularne imie w e wloszech,chociaz takie malo wloskie...
baciao:**
wie moze ktos jak bedzie po włosku Marzena??czy wogole jest jakis odpowiednik?
a wloskie imie PROSPERITO,czy ma polski odpowiednik?
A może ktoś wie jaki jest i czy wogóle jest Włoski odpowiednik imienia Matylda???rnrnBędę wdzięczna za pomoc,pozdrawiam:)
matylda to matilde
Matilda oraz Matilde
zna ktoś imię Erico ?!
ja znalam goscia co mial na imie Enrico co pewnie znaczy Eryk po polsku ale nie jestem pewna bo nie sprawdzalam
Enrico to Henryk
oczywiście, że Alessandro! kocham to imię i jednego właściciela tego imienia
hej a jest jakieś zdrobnienie imienia Marta? a do Alessandro mówiąc pieszczotliwie mogę powiedzieć Alessio, tak? i jak ewentualnie jeszcze?
Ale z akcentem na ost.literke
a Marta to poprostu Marta ,jest taka miejscowosc i gmina w Itali,imie wywodzi sie od Malgorzaty,Marta oznacza pania domu,wladczynie,
Martina,Tina
Popieram ;)
INTERESUJE MNIE ODPOWIEDNIK WLOSKI IMIENIA MACIEJ. CO ZNACZY PO POLSKU IMIE PROSPERITO???
Mattia
Chyba prosperita.:)
Moze ten Prosperito to po prostu Fortunato?..istnialo kiedys lacinskie imie Fortunat..czyli: pelny szczescia
Anna wakawaka..zajrzyj tu..istna kopalnia :D http://www.wloski.ang.pl/forum/kultura-i-obyczaje/166120
Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna