Tłómaczenie imiona

Temat przeniesiony do archwium.
61-79 z 79
| następna
Tak masz rację :) A Walter to poprotu Walter, w Polsce też .
Walter to typowo niemieckie imie,poznalaś kogoś milego o tym imieniu?.zerknij tu:http://www.imiennik.pl/index.php?ids=1,239
Ja bym powiedziała, że do Imienia Grzegorz- Grzesiek to będzie raczej Giorgio... Raczej częśćiej jest używane :).
stronkę przejrzałam, poczytałam i doszłam do wniosku że opis zgada się z Walterem [Włochem] którego poznałam ;)

Dziękuję ;d
Jacopo i Giacomo to to samo imie wiem poniewaz moj synek ma tak na imie i wlosi mowia na niego i tak i tak.
Stefano to Stefan nie Szczepan.
Giorgio to jest Jerzy
tak ,Giorgio to jerzy a Grzegorz to Gregorio..bylo nawet kilku papiezy o tym imieniu Gregorio..slyszalas zapewne o kalendarzu gregorianskim? ..latwiej ci bedzie teraz zapamietac i skojarzyc :D
a cześć, mam nadzieję,że nic nie przeoczyłam. Chciałabym się dowiedzieć czy imię PAOLO oznacza PAWEŁ?
byl kiedys baaardzo slawny na caly swiat Polak przybral imie Giovanni Paolo Secondo..wiesz kto to byl?
Ojej, faktycznie!
Uznajmy, ze nie bylo tego pytania:))
a jak będzie Władysław Kazimierz Wojciech i Maciej ?? ;-))))
Wladyslaw - Ladislao
Kazimierz - Casimiro
Wojciech - Adalberto
Maciej - Mattia
Jak jest Sandra po włosku?
Sandra pochodzi od Aleksandry...Imię pochodzenia greckiego. Powstało na gruncie romańskim jako spieszczenie imienia Aleksandra i znaczy tyle, co pomocnik, obrońca ludzkości. W Wloszech imie Sandra funkcjonuje jako Sandra...Najslawniejsza wloska Sandra to ta ktorej piosenke' Boys ,boys' spiewali Gulczas Klaudiusz i Sebastian w pierwszej edycji polskiego Big Brothera hehehehe
Paulina to Paola
a polski odpowiednik imienia Marica?
polski odpowiednik imienia Marica?podobnie jak Marietta odpowiednik naszego imienia Maria.. pochodzi z Wegier..występuje także w językach bułgarskim, czeskim, macedońskim i słoweńskim.
Marita pochodzi od Malgorzaty
Temat przeniesiony do archwium.
61-79 z 79
| następna

« 

Szkoły językowe

»

Szkoły językowe

Zostaw uwagę