proszę o pomoc ;);) !!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
serdecznie proszę o przetłumaczenie dość nietypowego tekstu, ale pięknego. jestem ciekawa jak będzie brzmiał w języku włoskim!!! bardzo się ładnie uśmiecham do wszystkich ;)!!!.... " miłość cierpliwa jest, łaskawa jest.Miłość nie zazdrości, nie działa obłudnie, nie nadyma sie, nie łaknie czci,nie wpada w gniew, nie pamięta urazy.Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy ,we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko wytrzyma. PRAWDA , ŻE PIĘKNY!!!!!!!PREGO!!!!
Inno all'amore

L'amore è paziente, è benigno;
non è invidioso l'amore,
non si vanta, non si gonfia d'orgoglio,
non manca di rispetto, non cerca il suo interesse,
non si adira, non tiene conto del male ricevuto,
non gode dell'ingiustizia, ma si compiace della verità.
Tutto copre, tutto crede, tutto spera, tutto sopporta.

Pozdrawiam!
Po nie pamięta urazy jest jeszcze nie cieszy się z niesprawiedliwości, ale współweseli z prawdą , to już dodałam od razu.
Piękne, tylko chyba się nie zdarza.
Pozdrawiam jeszcze raz!
witam wszystkich , czy ktokolwiek wie z jakiej stronki www można wysyłać sms-ki za free???bo rossoalice mi juz nie działa !!!!dzięki
www.supereva.it Niby mozna ale mi sie nigdy nie udalo.. odsylaja aby sprobowac pozniej
jak ktos zna jeszcze ine stronki to podajcie bo te dwie mi nie dzialaja :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( ciao
chodzi oczywiscie o stronki z smskami za fee
jeśli masz telefon np w polskiej idei to zaloguje sie na str www.idea.pl albo analogicznie na www.plusgsm.pl . Dostaje sie wtedy sporą liczbe smsów (w idei 30 na miesiąc) które można wysyłać za free do operatorów wszystkich sieci na świecie. Ja tak robie i bez problemów (i żadnych reklam w treści) dochodzą do włoch, kanady, usa ...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Kultura i obyczaje