pomozecie?

Temat przeniesiony do archwium.
Jak to bedzie po włosku; Wybaczcie mi ze nie pisze poprawnie po wlosku, ale ucze sie tego jezyka dopiero 2 lata. Moje zainteresowania to siatkówka, biologia, muzyka, lubie takze podróże , szczególnie te do Włoch. -Dzieki wielkie!
Ciao! Widzę, że nikt Ci długo nie odpisuje, więc może spróbuję.
Mniej więcej będzie to tak:
"Perdonatemi se non scrivo corretamente, ma studio italiano solo da 2 anni. Mi interesso alla pallavolo, biologia, musica, mi piace anche viaggiare, specialmente in Italia"
P.S. Też uczę się dwa lata ;) i jestem przekonana, że poradziłabyś/poradzi łbyś sobie z tym tłumaczeniem. Odwagi! I może nie pisz "da 2 anni", tylko "da poco" (od niedawna). Oni mają tam kursy na wysokim poziomie i po dwóch latach "parlają" jak złoto! Pozdrówka ;))
Będzie mniejwiecej tak:
Scusatemi se non scrivo corretamente l' italiano, ma studio questa lingua da solo due anni. Mi piace la pallavolo, la musica, la biologia e viaggiare, specialmente in Italia.
Ps tez sie ucze 2 lata i tak bym to napisała;) pa
oczywiscie solo da 2 anni! Scusa..
Ciao soniase:)))
W sumie podobnie. Włosi powinni zrozumieć i jedno i drugie! No i o to w tym wszystkim chodzi ;)
Saluti!
może mi to ktoś przetłumaczyć?proszę...''Korzystasz z internetu w domu czy w szkole?Obraziłeś się za ostatniego maila?(włochy w unii europejskiej)Jeśli możesz to poprawiaj moje błędy bo wiesz że nie radzę sobie z włoskim.''
L'internet, lo usi a casa o a scuola? Ti sei offeso per il mio ultimo mail? ( Italia nella Unione Europea) Se puoi correggi i miei errori, perche sai che io non arranggio l'italiano.
Internet stai usando a casa o a scuola? Ti sei offeso per l’ ultima e-mail(Italia nel Unione Europea)?
Se puoi correggi i miei errori perché non me la cavo bene con l’italiano.
Troszke zmienilam, wydaje mie sie ze tak brzmi lepiej.
Mozna tez uzyc czasownika, arrangio ale wtedy powinno byc; "Io no mi arrangio....
Ciao
ogolnie jest dobrze ale ''Italia nell'Unione Europea'' ''Internet lo stai usando a casa o a scuola''
dziękuje wam bardzo!!!!
Temat przeniesiony do archwium.