mam takie małe pytanko...:-)

Temat przeniesiony do archwium.
Jak to powiedziec po włosku? Dzisiaj w Polsce jest świeto, w które spotykamy sie z przyjaciółmi, rozmawiamy, wróżymy przyszłosc, spiewamy, jemy pizze. Dlatego dzisiaj przyszła do mnie Gosia i razem z nia spędziłam ten dzień, ale miałyśmy ubaw na karaoke, które przygotowałam;) Dzieki papa, to dlamnie wazne! papa;)
Ciao!
Wydaje mi się,że to będzie tak:Oggi in Polonia e' la festa quando incontriamoci con nostri amici,parliamo,facciamo le presagie,canteremo e mangiamo la pizza.E per questo e venuta da me Margherita e insieme abbiamo passato questo giorno.Com'era divertente un karaoke che ho preparato.
a nie cantiamo? Chyba tak jest śpiewamy? A nie quando ci incontraimo con gli amici....? Niewiem czy nie tak?
oggi in Polonia c'e' la festa, durante la quale ci incontriamo con i nostri amici, facciamo le presagie, cantiamo e mangiamo la pizza. E per questo e' venuta da me Margherita e abbiamo passato questo giorno insieme. Come era divertente il karaoke che avevo preparato!
:)
No to Kappala pokazałaś klase! My sie tu nieudolnie męczymy, a Ty tak zgrabnie, ładnie to przetłumaczyłaś;) Pod okazją sie spytam moge powiedziec tak: ho notato che in Italia c' e' il grande sciopero, forse perche' la mia lettera ancora non e' arrivata? Dzieki pa!
kto mi pomoże? bardzo proszę...
''Ciągle nie pracuję.Jestem z dzieckiem w domu i próbuję jakoś przetrwać zimę...Oglądam zdjęcia ze słonecznej Italii i bardzo mi brakuje waszego pięknego miasteczka.Sporo rysuję.Chciałabym żeby ta zima sie już skończyła i chciałabym was jeszcze kiedyś zobaczyć.''
Dziekuje!! ale tak naprawde wcale nie jestem taka zdolna.. :P..sa tu osoby, ktore tlumacza lepiej..
ale sprobuje.. ja bym powiedziala:

Ho notato che in Italia ci sia un grande sciopero, forse per questo la mia lettera non e' ancora arrivata.
Ancora non lavoro. Sono a casa con il bimbo e in qualche modo cerco di trascorrere l'inverno. Guardo le foto dalla solare Italia e mi manca assai il vostro bellissimo paesino. Disegno tanto. Vorrei che questo inverno sia gia' finito e vorrei rivedervi un giorno.
dziękuję ,dziekuje,dziekuję!!! Jesteś szybka jak błyskawica!
Temat przeniesiony do archwium.