proszę

Temat przeniesiony do archwium.
kto mi pomoże przetłumaczyć?''Dwa tygodnie temu wysłałam list i zdjęcia do D. Napisz mi czy dostała ten list. B dzwoni często (2,3 razy w tygodniu).To bardzo fałszywy człowiek.Dowiedziałam się od Polek że w parku zrobił mi okropną opinię.Mówi że każda Polka to dziwka i ja także.Strasznie mi przykro.Powiedział ze dałam się mu dotykać i brałam za to pieniadze.Wyobrażasz sobie? To boli...Rozumiem ze to stary ,chory człowiek i trzeba mu tylko współczuć ale...nie chcę go więcej widzieć!!!Jeślii mam tam wrócić do pracy to napewno nie do niego.''
''Due settimane fa ho spedito la lettera e le foto a D. Scrivimi se le ha ricevute. B. telefona spesso (2,3 volte alla settimana). E' un uomo molto falso. dalle ragazze polacche ho saputo che nel parco mi ha fatto una orrenda reputazione. Diceva che ogni polacca era puttana, anch'io. MI dispiace tantissimo. Ha detto che gli avovo permesso di toccarmi e per questo prendevo i soldi. Te lo immagini? Cio mi fa stare da schifo... capisco che lui e' un uomo vecchio e malato e bisogna soltanto averne compassione, ma... non lo voglio piu' vedere!!! Se andro' a lavorare sicuramente non andro' da lui.''
bardzo ale to bardzo Ci dziękuję!!!!!!mogę się jakoś odwdzięczyć? tylko bez dotykania:):):)

« 

Pomoc językowa