tłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
kto pomoże przetłumaczyć? Bardzo proszę.
''Swięta spędzam z moją rodziną , wszyscy spotykamy się u rodziców(jemy ,śpiewamy kolendy i cieszymy sie sobą)Myślę że gdyby nie rodzice to nie udałoby się nam podtrzymać tej tradycji. Pokolenie trzydziestolatkow żyje już inaczej niż nasi rodzice- żyjemy jakoś szybciej i inne sprawy są dla nas ważniejsze.Czasami mnie to przeraza i tym bardziej się cieszę z tych świątecznych chwil. Mnie osobiście trudno jest tworzyć normalną rodzinę(normalną w pojęciu moich rodziców)Ciągła pogoń za pracą uniemożliwia mi bycie naprawdę blisko z męzem i synkiem. Ale tak jak mówiłeś najważniejsze jest to co w sercu...Druga sprawa to fakt że od dawna nie uczestniczę w życiu kościoła i ten aspekt także sprawia że przeżywam święta inaczej. A jak z tobą?''
Le feste passo con la mia famiglia, ci incontriamo tutti dai miei genitori (mangiamo, cantiamo i canti di Natale, ci godiamo se stessi) Penso che se non fossero i genitori, non riusiremmo far continuare questa tradizione. La generazione dei trentenni vive adesso in altro modo che i nostri genitori - viviamo piu' velocemente e delle altre cose sono piu' importanti per noi. Ogni tanto questo mi spaventa e tanto piu' sono contenta di questi momenti festivi. Per me, personalmente, e' difficile creare una famiglia normale (normale secondo i miei genitori). La continua ricerca del lavoro mi impedisce stare veramente vicina a mio marito e figliolo. Ma come dicevi, il piu' importante e' quello che sta nel cuore. L'altro motivo e' quello che da tanto non partecipo nella vita di chiesa e questo aspetto mi fa pensare delle feste e passarle diversamente. E come e' da te?
Kappalo dziękuje Ci serdecznie !!!! Na Ciebie ZAWSZE można liczyć .Byłam chwilę we Włoszech, troszkę języka załapałam ale ciągle nie potrafię sklecić poprawnie zdania.Nie bardzo wiem od czego zacząć naukę, nie mam nawet książek... no i nie jestem zbyt bystra jeśli chodzi o naukę jezyków:) Jeszcze raz dziękuję i cieszę się że TU jesteś.
nie ma za co:) mam nadzieje, ze sie nigdzie nie pomylilam.. i dzieki za mile slowa:) pozdrawaim!

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa