włoskie czasy

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktoś może mi je wytłumaczyć w miarę zrozumiały sposób ?
Cześć to ja :)
To jest strasznie dużo pisania. napisz może konkretniej o co Ci chodzi. Wyjaśnię z przyjemnością!
chodzi mi o to że nie mam ksiażek a chciałbym się uczyć. /szkoda że dział gramatyki nie działa jeszcze.../ Pozdrawiam.
nie nauczysz się włoskiego z książek,musisz mieć lektora,czasy są skomplikowane i najlepiej wyjaśnić je za pomocą słów a nie druku.
tego się właśnie obawiam... ale póki co próbuję.
Ciao!
Fakt, trudno nauczyć sie z książek. Może kup sobie na początek jakąś najprostszą gramatykę. Ja zaczęłam od taniutkiej książeczki wydawnictwa "Langenscheit"- Krótka gramatyka... nie pamiętam tytułu. Tam masz w skrócie wszystkie czasy, odmiany przez osoby, najważniejsze wyjatki itd. Uczę sie już trzeci rok (na kursie) i jeszcze czasem do niej zaglądam.
Powodzenia w nauce (i nie tylko;), słuchaj radia, oglądaj włoską tv (z teletekstem;), no i odwiedzaj naszą stronkę!
Saluti :)
Musisz mieć niezły mózg albo ''smykałkę''do nauki j.obcych.Zyczę powodzenia,tylko uważaj,żebyś nie nauczył się źle!!!(trudno wytępić z mózgu to, co już jest zakodowane)
Masz rację,książki są bardzo pomocne ale jednak nie zastąpią całkowicie lektora (chociaż czasami są bardziej kompetentne od niektórych nauczycieli).Na dobrego lektora też trzeba trafić!!!!!!!!!!!
dzięki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Inne