Pomozcie rozszyfrowac!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!!!czy moze ktos z Was wie co oznacza to t.v.t.b......bardzo prosze o pomoc!!!!!
t.v.b. to skrót od ti voglio bene
A co dokładnie to oznacza.... oj było o tym sporo na forum:D
Po mojemu - kocham cię :)
Sorki, t.v.t.b. - ti voglio tanto bene
tanto - tak bardzo

Teraz masz pełną wersję ;)
wielkie dzieki Wam:))za poruszenie tego skrótu przez cały tydzien sie głowiłam co to moze oznaczac teraz juz wiem dzieki Wam pozdrówka
A MI MÓJ UKOCHANY TAK PISZE: TI VOGLIO TROPPO BENE.....ALE NIE WIEM CO TO ZNACZY TAK DOSŁOWNIE...POMOCY
I znowu ja :)
troppo - to znaczy zbyt, za bardzo - czyli coś około "kocham cię za bardzo"
P.S. A czy to dobrze, czy źle - wybór należy do ciebie... ;)
t.v.t.b. - ti voglio tanto bene...
Z tym t.v.t.b...zawsze sa klopoty..bo w naszym jezyku takie wyrazenie nie istnieje...a skrot mozna odczytac na rozne sposoby:
--> ti voglio tanto bene
--> ti voglio troppo bene
--> a mozecie sie tez spotkac z wyrazeniem ti voglio un mondo di bene
wszystkie te wyrazenia mozna byloby przetlumaczyc "kocham Cie"...choc jesli facet powie do dziewczyny, albo dziewczyna do chlopaka "ti amo", to te 2 slowka maja wieksze znaczenie niz "ti voglio tanto bene".
A jesli chodzi o wiezi miedzy matka a dzieckiem, to mama do dziecka nie powie "ti amo" tylko "ti voglio bene".
To chyba byloby tyle;)
Mam nadzieje, ze moja notka nie jest zbyt zagmatwana i da sie zrozumiec;D
Pozdrowienia, bacioni!! ;*
Po prostu "ti voglio bene" znaczy "kocham cie", ale "ti amo" ma w podtekscie rowniez inne zamiary...
do przyjaciela tez mozesz powiedziec "tvb" i nie bedzie to znaczylo doslownie "kocham cie"...
zamiast kocham cie powinnam byla napisac bardzo bardzo bardzo cie lubie.Teraz lepiej?
..teraz to już sama nie wiem czy się cieszyć czy też nie...czy to dobrze czy też może źle...:-)
Cieszyc, cieszyć! Ja dostaje sms-y w rodzaju :kup chleb, odbierz dziecko z przedszkola, zapłac za komorkę...
Zdecydowanie sie CIESZ! Bo potem będzie normalnie...
tak tak:-)...jak wogóle coś będzie potem:-))))....no bo jak za bardzo...to może też znaczyć 'wcale tego nie chce ale nic nie mogę poradzić:-))))))'
Uspokój się! Napisał t.v.t.b. czy t.v.t.b.m.n.s.f.r.h.y.q.3..6.m.x.u.0.6.h.>$>5...4.^.^..???
Nnnno!
Kocha cie i już!
...a ten długi skrót to co oznacza??? :-)
Ti volio davero bene - a to znaczy bardzo Cię lubię. Ponieważ ta druga literka t zastępuje literkę d [davero] bo tak się pisze w skrócie (najczęsciej w sms.) Pozdrowionka!
Davvero..jak cos :)

Ja t.v.t.b nie uznalabym za kocham Cie...nawet takie bez podtekstow
to jest poprostu chce dla Ciebie bardzo dobrze , ze szanuje tego komu to pisze.
zgodze ,sie z tym ,ze rodzic powie do dziecka tvtb
do mnie tata w smsach tak pisze :)

Bacetti e buona notte ragazzi.
jak davvero to voglio tez.. :)
pauliee ma racje to oznacza tylko chcem dla ciebie dobrze, a nie kocham cie, pozniej wcale sie nie dziwie, ze dziewczyny robia sobie nadzieje a wloch nawet niewie o co chodzi.. hahahahhaha :)
..chcem..?SZOK
zamiast myslec o innych powinnas sie rozluznic.. tak sie wyczerpujesz psychicznie, zloscisz sie.. nie mowi sie czasem zlosc pieknosci szkodzi?

moze zalapiesz jak troche poglowkujesz dlaczego jestem o 6 rano na necie a po 20stej mnie nie ma.. szukasz troli? jakims gumisiem jestes?
no to masz full czasu na podciagniecie sie w poprawnej pisowni polskiej ..smialo zaczynaj od 6ej... i ciągnij do 20ej
ktos sie tutaj boi konfrontacji... nie odpowiada na pytania.. i nie glowkuje, a przeciez rozwiazanie takie proste.... z facetem chyba trudno, ale zawsze mozesz oddychac gleboko.. wdychac powietrze nosem i wypuszczac buzia... pomoze ci w zrelaksowaniu ciala i duszy..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa