pomocy! moze mi to kots przetlumaczyc?

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos umie to przetlumaczyc? prosze byle szybko! a oto tekst ( tylko pamietajcie ze niektore slowa to imiona) :

A Martina (che, chiamata a incontrarci sul palco, si è sentita male dall'emozione), a Lucrezia (quanto ci hai commosso con i tuoi lacrimoni) a Innocence e Lorenzo (perché non si vergognino più , in quanto maschi, a dire che leggono Witch [to nazwa gazety, wiec pozostaje takie jakie jest]!), a Sara, Francesca, Letizia, Valeria, Elisa... a tutte le centinaia di lettrici che abbiamo incontrato a Rapallo (grazie, siete state fantastiche!), a Lucca e qui da noi in redazione a Milano. A tutte quelle che incontreremo ogni mese attraverso il nostro giornale in questo nuovo anno e quelle che da 46 numeri rendono magico il nostro lavoro. Alle mamme, ai papà , ai nonni che assecondano la Witch-mania delle loro figlie... Proprio a tutte voi, fantastiche lettrici, va il vostri sogni. Perché il vostro domani cominci dall'apprezzare l'oggi. Perché gli attimi in cui siete in nostra compagnia siano sempre... MAGICAMENTE WITCH! WeWitchYou!

z gory dzienki... mozecie wyslac tez na maila : [email]
ciekawe czemu napisałaś, tylko pamiętajcie, że niektóre słowa to imiona, myślisz że osoby które by to tłumaczyły mają niski poziom inteligencji, pewnie dlatego nikt tego nie przetłumaczył
Martinie (która, zaproszona do nas na scenę, poczuła się słabo z wrażenia), Lucrezii (jakże bardzo nas wzruszyłaś swoimi potokami łez) Innocence i Lorenzo (żeby już się więcej nie wstydzili, biorąc pod uwagę, że są chłopakami, powiedzieć, że czytają Witch [to nazwa gazety, wiec pozostaje takie jakie jest]!), Sara, Francesca, Letizia, Valeria, Elisa... całym setkom czytelniczek, które spotkaliśmy w Rapallo (dzięki, byłyście fantastyczne!), Lucca jest tutaj u nas w redakcji w Milano. Tym wszystkim, z którymi co miesiąc będziemy się spotykać poprzez naszą gazetę w tym nowym roku i tym, którzy od 46 numerów czynią magiczną naszą pracę. Mamom, tatom, dziadkom którzy wspomagają Witch-manię swoich córek... Właśnie wszystkim wam, fantastyczne czytelniczki, spełnienia snów. Aby wasze jutro zaczęło się od docenienia dnia dzisiejszego. Aby momenty spędzone z nami były zawsze... magicznie WITCH! WeWitchYou!

Chyba dobrze odgadłam, które to imiona ;) Niektóre nawet odmieniłam (przez przypadki), a z innymi mi się nie chciało :)

« 

Pomoc językowa