prosze przetłumaczcie mi ten tekscik:)

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo prosze o przetłumaczenie :
hey A. jk sie masz?? u mnie wszystko w porządku. Jak na razie to przeszkadza mi zima bo cały czas mamy minusowe temperatury. Ale mam nadzieje że juz zaniedługo pojawi sie wiosna (już słoneczko sie do mnie usmiecha). A tak wogóle to co tam u ciebie słychac??Napisz co ciekawego porabiasz. Jak tam chłopcy (oczywiscie przekaz im pozdrowienia i buziaki ode mnie). Bardzo sie za wami stęskniłam. Ahaa i pozdrów jeszcze M. i D. co u nich słychac??A propos ostatnio szperając po sportowych stronach internetowych znalazłam twoje zdjęcie z drużyną. Szkoda że nie ma ich wiecej. śle pozdrowienia, buziaki i zycze milego dnia

z góry dzieki za szybkie przetłumaczenie pozdrowienia
hey hey ponaglam prosbe o przetłumaczenie tego tekstu wyżej:D czekam z niecierpliwoscia na tłumaczonko pozdrowienia prosze szybko
come stai?da me tutto va bene. Per ora mi disturba inverno, perche' per tutto il tempo abbiamo i temperaturi sotto zero. Ma spero che fra poco arrivera' la primavera (il sole ormai mi manda un sorriso).Ma come va da te? Scrivimi che cosa fai di interessante. Come stanno i ragazzi(certamente li saluti da me e gli mandi un bacio).Mi mancate tantissimo.Saluti anche M. e D. e loro come stanno?A proposito, ultimamente navigando sui siti di sport ho trovato la tua foto con la squadra.Peccato che non ci siano di piu'.Ti saluto e tanti baci.buona serata-milego wieczoru, buona giornata-milego dnia
dziekuje ci bardzo bardzo pozdrowienia :))))
prosze o przetłumaczenie szybciutko tego tekstu "hey pisze poniewaz zdziwil mnie twój email po pierwsze dlatego ze go troche nie zjarzyłam bo w nim przeslales mi tylko strone internetowa libero.it a poza tym daaaawno nie pisales:P napisz co tam u ciebie słychac i u maxa??pozdrawiam czekam na dłuuuugiego emaila"
baaaaaaardzo proszeeeeee dla mnie to pilneeee bede baaardzo wdziecznaaaa prooooosze
ehi, sto scrivendo perche' la tua mail mi ha stupito. per primo perche' non l'ho capito bene - mi avevi mandato solo il sito liberi.it e inoltra non hai scritto niente da tanto tempo. Scrivi come stai tu e max? salui, aspetto una lunga mail.
Ciao A.come stai?da me tutto a posto.per adesso mi da noia l'inverno perche abbiamo sempre le temperature sotto lo zero.ma spero che tra poco si fara vedere la primavera(mi sorride gia' il sole)Ma prima di tutto come va lì da te?Scrivimi cosa fai d'interessante?Come stanno i ragazzi(saluti e baci da parte mia per tutti loro)Mi mancate tanto.Ahaa e saluta anche M e D.come stanno?A proposito sfogliando le pagine dell'internet ho trovato la tua foto con alla squadra.Peccato che non ci sono altre.mando saluti e baci augurando una bella giornata
dziekuje slicznie jestem bardzo wdzieczna:D pozdrawiam
hey! sorki ze was tak wykorzystuje ale tylko wy jestescie w stanie mi pomóc za co oczywiscie jestem bardzo wdzieczna:Doto nastepny tekscik:
"Bardzo sie ciesze ze u was wszystko dobrze (choc myslalam ze cos wiecej napiszesz) tez nie moge doczekac sie waszego przyjazdu a tak wogóle to na ile dni przyjeżdzasz mam nadzieje ze nie na tak krótko jak ostatnio:)a tak poza tym to jakie macie plany jak przyjedziecie chodzi mi co bedziecie robic oprócz grania meczy:)pozdrawiam p.s. a jak chodzi o chłopaka to mialam nawet na troche długo ale jednak musialam zakonczyc ta znajomosc na tym etapie choc dalej jestesmy przyjaciółmi czekam na maila i na wasz przyjazd" bardzo prosze o tłumaczenie na ten piękny język
puk puk jest tam kto prosze jeszcze raz o przetłumaczenie z góry dzieki pozdrawiam milej nocy:)
Sono contentissima che da voi tutto vada bene (anche se pensavo scrivessi qualcosa di piu')neanch'io vedo l'ora del vostro arrivo;ma quanti giorni starai qua?,spero che il soggiorno non sia cosi' breve come ultima volta:)e inoltre che piani avete quando venite?cioe' chiedo cosa farete oltre a giocare le partite:)saluto ps.e se si tratta del ragazzo ce l'avevo,anche abbastanza a lungo, pero' ho dovuto finire questo rapporto in quella tappa,sebbene sempre siamo gli amici,aspetto una e- mail ed il vostro arrivo.
ciesze się bardzo,że u was wszystko w porzadku(nawt gdybym zamierzała napisać więcej)ja również nie mogę doczekac się waszego przyjazdu;ale ile dni zostaniesz tutaj?mam nadzieję ,że ten pobyt nie będzie tak krótki jak ostatnim razem,a poza tym ,jakie macie plany,kiedy tu przyjedziecie?pytam co będziecie robić oprócz rozgrywania meczy,pozdrawiam
jesli chodzi o chłopca,którego miałam wystarczająco długo,musiałam jednak zakończyć ten związek na tym etapie,wciąż jednak jesteśmy przyjaciólmi,
oczekuję email o waszym przyjeżdzie.
moja wersja nie jest doskonała,wiem-szczególnie to,co jest w nawiasie,pa
sorki,ale wpadka!!!
dziekuje slicznie pozdrawiam oraz zycze milego dnia:D:D:D
Temat przeniesiony do archwium.