Bardzo prosze o pomoc!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1. conoscenze di base dei processi di internazionalizazione e di globalizzazione dei fenomeni politici e sociali di grande scala
2. abilita' professionali di analisi e gestione di problematiche internazionali sia nell'ambito dell'amministrazione pubblica che nell'ambito delle imrese e organizzazioni nazionali e internazionali
3. conoscenze interdisciplinali atte e programmare e a realizzare strategie operative complesse
4. competenze fondamentali per l'utilizzo dei principali strumenti di indagine informatica.
BARDZO PROSZE JESLI KTOS ZNAJDZIE CHWILKE CZASU NIECH TO PRZETLUMACZY. CHODZI MI O DOKLADNE TLUMACZENIE, SENS I WIEKSZOSC ROZUMIEM, ALE MUSZE ZROZUMIEC KADZE SLOWO. DOBRYM DUSZYCZKOM SERDECZNIE DZIEKUJE
1. podstawowa znajomosć procesów internacjonalizacji i globalizacji zjawisk politycznych i społecznych w wielkiej skali.
2. zawodowe umiejętności analizy i zarządzania [w zakresie] problematyk międzynarodowych zarówno w środowisku administracji publicznej jak i w środowisku przedsiębiorstw i organizacji krajowych i międzynarodowych
3. interdyscyplinarna wiedza odpowiednia do planowania i realizacji złożonych strategii operacyjnych (strategii działania (?))
4.podstawowe umiejętności w korzystaniu z głównych narzędzi do badań informatycznych

Być może są tu jakieś niezręczne sformułowania, ale to już musisz sama bo ja mam wykształcenie humanistyczne :)
I czwarte zdanie mi zgrzyta, ale nie znalazłam lepszego słowa niż badanie (domyślam się że tu może chodzić o obsługę internetu, ale może źle się domyślam)
Może ktoś to jeszcze poprawi
o to własnie mi chodzilo, wielkie dzieki!!!!!!! pozdrawiam

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa