prosze jakas dobra dusze o pomoc !!!

Temat przeniesiony do archwium.
prosze!!! czy ktoś bylby tak miły i zechcial przetlumaczyć mi kilka zdan?potrzebuje to na jutro :/ prosze...bede dozgonnie wdzieczna :) :*

Wczoraj obudziłam sie o 6, zjadlam sniadanie i przeczytałam poranna gazete. Pózniej uczyłam sie włoskiego i oglądałam w telewizji program o Janie Pawle II.Był to film dokumentalny o jego dzieciństwie młodości i pontyfikacie. Film bardzo mi sie podobał.Był wzruszający. Wieczorem czytałam książke i szybko zasnęłam.
Zasada jest taka: Ty piszesz a ktos Ci pomaga poprawic tekst. Radze szybko cos napisac, bo do jutra zastalo malo czasu.
Ieri mi sono svegliata alle 6, ho fatto colazione e ho letto il giornale(quotidiano). Poi ho studiato l'italiano e ho visto un programma in televisione su Giovannia Paolo II. Era un documentario che parlava della sua infanzia, giovinezza e del pontificato. Il documentario mi è piaciuto tanto. Era emozionante. La sera ho letto il libro e mi sono addormentata presto.
Sei sicuro che lei "ha studiato l'italiano"?
dobrze...oczywiscie probuje...chociaz te moje proby musza sie wydawac zalosne...ale niech tam..

Ieri ho svegliarto(?) di sei, ho mangiato la colazione e ho letto la giornale. Poi ho studiato l'italiano e ho guardato il programma di Giovanni Paolo Secondo in televisione. E stato il film di infancia, la giovinezzae e il pontificato.Il film mi e piacuto molto. E stato {wzruszający}. Questa sera ho letto il libro e ho addormentarto(?) velocitamente.

prosze!!!czy ktoś mi pomoże?
io si, se hai dei dubbi dimmelo te come dovrebbe essere altrimenti.
bardzo dziękuje wszystkim! i tym ktorzy od razu przetłumaczyli mi tekst i tym którzy nalegali na to zebym sama spróbowała.
jesteście kochani :*

bardzo bardzo dziękuję :*
Mysle, ze na zle Ci to nie wyszlo. Pisanie samemu zmusza do myslenia. Jak czytasz cos co ktos napisal wczesniej nie zdajesz sobie sprawy, ktore sformuowania sprawilyby Ci problem. Jedynym sposobem by sie czegos nauczyc - to robic to samemu. A jak widzisz "ludzie FORUM " sa bardzo uczynni i zawsze pomoga.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę