Tłumaczonko dla chętnych kto pomoże??:(

Temat przeniesiony do archwium.
Ok więc problem jest taki uczę się pierwszy rok języka włoskiego i musze opisać swój dom w kilku prostych zdaniach zdania są banalne i prymitywne. Co do prośby o nie proszenie o odrabianie zdań to w tym momęcie się do niej dostosowuje bo zadanie mam napisane tylko nie wiem czy dobrze. Dlaczego nie dam go do sprawdzeina bo może w nim być dosłownie "zbyt wiele błędów" ;) więc prosze o przetłumaczenie. Oto tekst:

Mój dom ma numer 32. Jest duży i piękny. Za domem jest wielki, zielony ogród. Przed domem jest furtka. Po lewej stronie furtki jest skrzynka na listy. Naprzeciwko domu w ogrodzie stoi garaż. Nad drzwiami jest balkon. Z tyłu domu są trzy duże okna. pod domem jest piwnica. Na czerwonym dachu mojego domu stoi antena. W domu znajduje się 5 pomieszczeń: pokój dzienny, sypialnia, kuchnia, łazienka i korytarz. Pokój dzienny jest w głębi domu. Stoi w nim czerwona kanapa i czerwony fotel. Blisko kanapy jest telewizor. Na brązowym stoliku leżą czasopisma. Po lewej stronie okna stoi bibliotaczka. Obok drzwi stoi stolik na kółkach a na nim zielony wazon. Na środku pokoju leży różowy dywan. Na ścianach wiszą kolorowe obrazki.
Wszystkie zdania są na jedej zasadzie widze... :) napisz swoją wersję, tu na pewno ktoś poprawi... to nic że jest w niej "zbyt dużo błędów" - o to chodzi żeby się na nich uczyć, my sie nie przerazimy... :)