kilka zdań na włoski

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o pomoc :)
'' Cieszę się że wróciłeś szczęśliwie i jednocześnie zazdroszczę tak ciekawych wakacji - napewno były udane. Oczywiście czekam na opowieści i kolejne zdjęcia. Jeśli chodzi o Zosię to muszę ci powiedzieć że mój synek ma już 5 lat a wydaje mi się jakby urodził się wczoraj, no może przedwczoraj :) Czas mija tak bardzo szybko że czasem żal jak ważne chwile w życiu naszych dzieci przyszło nam przegapić, niestety. Dostałeś mojego smsa ?
Sono contenta che sei tornato senza problemi e nello stesso tempo ti invidio le vacanze cosi' interessanti - sicuramente ben riuscite. (Ovviamente) sto aspettando i racconti (sulle tue vacanze) e le altre foto. Per quanto riguarda Zosia ti devo dire che mio figlio ha gia' 5 anni, ma mi sento come se fosse nato ieri, forse l'altro ieri. Il tempo corre cosi' velocemente che ogni tanto mi dispiace di aver perso dei momenti importantissimi nella vita dei nostri bambini, purtroppo. Hai ricevuto il mio messaggio/sms?
Dziękuję kasiakasia :)
prosze o pomoc:
Ti ringrazio molto per le dolci parole che mi hai detto,anche tu sei
importante per me ,a te ci tengo molto.Sei stata in Italia?La tua città è Gdansk?
Mi dispiace che
tua nonna ti assilla,deve lasciare che vivi la tua vita.
Spero che mi
darai qualche iformazione in piĂš di te,io ti voglio bene e vorrei
starti vicino.
Grazie per i siti che mi hai scritto,le canzoni sono
molto belle.
Bardzo Ci dziekuje za slodkie slowa ktore od mi powiedzialas.Ty takze jestes dla mnie wazna i ibardzo mi zalezy na tobie. Bylas kiedys we wloszech? Toje miasto to Gdansk?
Przykro mi ze twoja babcia meczy. powinna zostawic cie w spokoju i dac ci zyc sswoim zyciem.
Mam nadzieje ze dasz jakies informacje ....(tu nie rozumie ). Chce dla ciebie dobrze( lubie cie) i chcialbym byc blisko ciebie.
Dzieki za stronki ktore mi napisalas , piosenki sa bardzo ladne.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa