pomoc jezykowa na forum

Temat przeniesiony do archwium.
Mam prosbe do osob korzystajacych z forum, tych, co maja problemy natury jezykowej i prosza o wytlumaczenie, do principianti, i tych troche avanzati...

To forum daje mozliwosc dowiedzenia sie czegos, wyjasnienia watpliwosci a takze podzielenia sie swoja wiedza i rowniez, sprawdzenia swoich umiejetnosci dydatktycznych. Jesli tutaj cos wyjasniamy, jest to dla wszystkich, kazdy moze skorzystac, i to nawet duzo pozniej, wyszukujac temat w wyszukiwarce.

A wiec, prosze, jesli ktos ma jakis tego typu problem, piszcie o tym na forum, a nie na adres prywatny... Jesli ktos mnie pyta o jakies problemy bardzo indywidualne, jak dalej pokierowac swoja nauka itp, jak sie znalezc w danej sytuacji, jak uczyc dziecko albo cos w tym rodzaju, rozumiem, ze latwiej to zrobic indywidualnie i chetnie odpowiem.
Ale jesli ktos zadaje mi poza forum pytania na tematy jezykowe to... jest mi przykro odmowic, ale wydaje mi sie ze takie pytania nalezy kierowac na forum. Albo ja odpowiem, albo moze ktos inny, a najwazniejsze, ze skorzysta nie tylko jedna osoba, ale kto wie, moze wiele osob, i wtedy to ma naprawde sens.
Mam nadzieje, ze nie zrozumiecie tego jako niechec do pomagania...