czy znacie dobra i skuteczna metode nauki slowek??

Temat przeniesiony do archwium.
ciao:)
nie wiem dlaczego ale slowka ktorych sie ucze nie chca mi wejsc do glowy a jak juz wejda to szybko odchodza..;) nie wiem juz czy to ze mna jest cos nie tak..czy wina lezy w sposobie nauki.. czy istnieje jakas dobra i skuteczna metoda uczenia sie slowek?
pozdrawiam
Czytanie, czytanie, czytanie ( ksiazek, nie samych slowek).
Pozdrawiam
dzieki za rade:)
najefektywniej ucze sie slowek w taki sposob:
biore jakas czytanke, czy np artykul z gazety, najpierw go przegladam i wypisuje wszystkie slowka ktorych nie znam, tlumacze je sobie i czytam jeszcze raz text, patrze w slowka i staram sie zrozumiec wszystko
pozniej sie czesto okazuje, ze musze wypisac jeszcze jakies slowka, bo maja inne znaczenia
no i na koniec ucze sie juz tych nowych wszystkich slowek na pamiec i jeszcze raz sobie czytam artykul
i oczywiscie po jakims czasie trzeba te slowka powtorzyc

mysle ze dobrze by bylo jeszcze sobie ukladac zdania z tymi nowo poznanymi slowkami ale do tego to juz za leniwy jestem :-)
dzieki :) no wlasnie to lenistwo..tez mam z tym problemy..;)
saluti:)
Stass, czy moge wiedziec skad jestes??? tak tylko z ciekawosci
pozdrawiam
Ja to pisze słowka na kartce przyklejam na szafke czy tez w inne miejsce gdzie czesto zagladam i chcac czy nie przez to patrze duzo na to slowko, a tak to z filmow czytania radia telewizji piosenek itd...
studiuje w warszawie
aha, myślałam, że Cię znam, ale skoro jestes w Polsce, to wzięłam Cię za kgoś innego, pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa