Prosze o pomoc!

Temat przeniesiony do archwium.
Dostałam właśnie maila od pewnego włocha,którego można tak powiedzieć dzisiaj poznałam.Pomogliście mi napisać do niego pare zdań po włosku a teraz prosze przetłumaczcie mi to:)

mi fa piacere che tu mi abbia scritto.
mi piacerebbe continuare a chattare con te e diventare un tuo amico di penna.ho letto che devi venire in italia, ma dove precisamente? se puoi risp.
ora io devo andare, devo uscire con amici ci sentiamo il piu presto possibile(^0^)....
see ya....
Sprawiło mi przyjemność że napisałaś do mnie. Podobałoby mi się gdybyś nadal czatowała ze mną i stała się moją przyjaciółką "od pióra". Przeczytałem że musisz przyjechać do włoch, ale gdzie dokładnie? Jeśli możesz odpowiedz. Teraz muszę iść, muszę wyjść z przyjaciółmi. Słyszymy się jak najszybciej. see ya...
Dziękuje Ci za tłumaczenie:)Jeszcze tylko odpowiedz,będę bardzooo wdzięczna:)

"No to się bardzo ciesze,że moge utrzymywać z Toba kontakt.
Dokładnie jeszcze nie wiem gdzies będę mieszkać być może w Rzymie lub w Trento.Na wakacje też tam jeżdże.A Ty możesz mi powiedzieć gdzieś mieszkasz?Jak będziesz miał czas to odpisz.Całuje..."
allora sono molto felice poter mantenere il contatto con te. Per ora nonso precisamente dove abitero, forse a roma forse a trento. Ci parto per le vacanze. E tu puoi dirmi dove abiti?Se avrai il tempo rispondimi. Un bacione...
Molto grazie:)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa