Przyszłość Juve? Luca Cordero di Montezemolo nie ma wątpliwości. Prezes Fiat'a promuje i wspiera trio: Bettega-Moggi-Giraudo, broni Capello i Alex Del Piero.
'Pytacie czy cos sie zmieni w Juventusie, przynajmniej jesli chodzi o Fiat. Powiem tak- Juve to nie jest produkt Fiata, ale nalezy do rodziny i zespolu', wyjasnil Montezemolo, ' dla nas jest znakiem doskonalosci co do wizerunku, ducha i wynikow, widac ze nigdy nie daje za wygrana. Nalezy stworzyc warunki tym, ktorzy pracuja w Juve tak aby mogli pracowac dobrze, tak jak to robia teraz.'
I tak nadeszedl czas na Fabio Capello. Kraza sluchy o jego domniemanym ukladzie z Realem, jednak on nie bierze tego serio. ' Teraz, kiedy mamy male problemy nie mozemy martwic sie problemami innych.... Wydaje mi sie, ze to nie pierwszy raz kiedy to Real stara sie go pozyskac.'
'Mamy nadzieje, ze w koncu Capello przyzwyczai sie wygrywac z nami, a do tego by sie przyzwyczail potrzeba czasu. Zanim odejdzie musi zdobyc co najmniej 8 trofeow a w Lidze Mistrzow 12', dodal Montezemolo.
Nareszcie kolej na Alex Del Piero. 'Rowniez w meczu z Bruges wzial na siebie ciezar calej gry. Jedna z jego cech jest pelna gotowosc w kazdym momencie. Dla mnie jest symbolem; zostanie w bialoczarnych na dlugo, bez watpienia na to zasluguje.
tak to mniej wiecej bedzie. taka moja robocza wersja...