cis a cis - co znaczy?

Temat przeniesiony do archwium.
zna ktos to wyrazenie? kojarzy mi sie z vis a vis i innymi tego typu, znanymi, francuskimi, ale jak jest z tym to wlasnie nie wiem, brzmi znajomo...
hm? :)
Ricerca delle occorrenze per cis. Trovati 2 lemmi corrispondenti al criterio immesso.
cis agg.inv.
cis– pref., in parole di ambito geografico di origine latina, di qua da:
Przyznam sie, ze nie slyszalam nigdy. Wpisalam w google i dostalam adresy stron muzycznych.
... A mio parere il CIS è prioritario e contamporaneamente al CIS non dovrebbero essere
organizzati, laddove possibile, eventi importanti, ad esempio un ...

lla pagina CIS c'e' un documento che fa delle raccomandazioni per il CIS,
rivolgendosi in particolare ai Responsabili e ovviamente anche ai giocatori. ...
kurcze...to byla reklama tuszu do rzes...w gazecie jakiejs kolorowej, ale widze ja jakby przez mgle, nie pamietam marki, ani gazety, w ktorej ten napis widzialam, byl wieksza czcionka niz reszta tekstu reklamowego...ale mnie to meczy
zauroczona, wczoraj przegladalam troche net, ale nie natknelam sie na nic takiego, moze to bylo jakos zwiazane ze sloganem, bo nie wyglada na to, zeby takie cos funkcjonowalo w jezyku wl.
pzdr:-)
mogę prosić o tłumaczenie:

Czy na dnie twoich oczu czai się tygrys czy łagodna kotka?
Czy chwila twojego spojrzenia wystarczy żeby pożeglować wzdłuż laguny w poszukiwaniu perły?
Czy takie ważne pytania mogą pozostać bez odpowiedzi?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia