Brak komputera

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc wszystkim!
mam takie pytnie: Jak mozna samemu nauczyc sie dobrze włoskiego-bez komputera, bez internetu? Kiedy mam szanse dostac sie do komputera, to wchodze na tą strone i widze rozne linki do nauki jezyka. Niestety nie mam mozliwosci czesto korzystac z internetu:( Probuje sie uczyc ze slownikiem, ale nie widze efektow, czy znacie jakies dobre sposoby na nauke jezyka wloskiego? bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam wszystkich pasjonatow wloskiego;)
Ciao
Sam słownik to chyba trochę mało. Przydałby się jakiś podręcznik, a tych jest chyba wiele... Ucz się słówek, rozgryzaj zasady gramatyki, rób ćwiczenia, a jak tylko będziesz mieć gdzieś możliwość to słuchaj włoskiej mowy i sama próbuj parlare ;)
czesc jak chcesz moge Ci przeslac podrecznik Zawadzkiej na maila o ktorym byla juz mowa na tym forum...
A czy ja mogłabym też poprosić o przesłanie tego podręcznika [email] Dziękuje :-)
czas sie wziasc do roboty i nie wyslugiwac sie innymi:)jesli moglam bym prosic o namiary na ten podrecznik to bylabym wdzieczna:)pozdrawiam
novinka podrecznik juz wysylam

aneta - jesli nie chcesz skanu to mozesz kupic ksiazki na allegro
pozdr
KTO POWIEDZIAŁ ZE BEZ INTERNETU NIE MOZNA UCZYC SIE JEZYKA??OK JEST TO BARDZO DUZE ULATWIENIE ZWLASZCZA ZE W NECIE JEST TYLE STRON Z CWICZENIAMI ONLINE,GRAMATYKA ITP I ZE MOZNA ZAWSZE ZAPOZNAC JAKIEGOS OBCOKRAJOWCA ZEBY Z NIM ROZMAWIAC NP NA SKYPE-CO ROBIE CODZIENNIE ALE DA SIE I BEZ TEGO.JA JAK ZACZYNALAM NAUKE JEZYKA FRANCUSKIEGO-BEDZIE JUZ JAKIES 7 LAT:D NIE MIALAM WOGOLE NETA W DOMU TYLKO JAK COS TO U ZNAJOMYCH BADZ W CAFE.PAMIETAM ZE ROBILAM MASE CWICZEN Z GRAMATYKI-JEST DUZY WYBOR TEGO TYPU KSIAZEK W KAZDYM BADZ RAZIE DO FRANCUSKIEGO BO CO DO WLOSKIEGO TO PRZYZNAM SIE ZE NIE WIEM BO NIGDY NIE MIALAM TAKIEJ KSIAZKI W REKU ALE ZAWSZE MOZESZ ZNALEZC COS W NECIE POTEM NA DYSKIETKE I WYDRUKOWAC TO CO NAJWAZNIEJSZE.NAUKE ZE SLOWNIKA TO RACZEJ ODRADZAM BO TO JEDYNIE ROZWIAZANIE PRZED EGZAMINEM Z LEKSYKI:dd NA FILOLOGII.DOBRA METODA KTORA SIE SPRAWDZILA W MOIM PRZYPADKU BYLO SLUCHANIE MUZYKI A POTEM TLUMACZENIE DANEGO TEXTU,TV OGLADALAM ALE NA POCZATKU TYLKO PROGRAMY DLA DZIECI BO RESZTY NIE ROZUMIALAM JAK NIE BYLO NAPISOW:dd
MAM NADZIEJE ZE ZABARDZO SIE TU NIE WYMADRZALAM:dd A TAK WOGOLE TO ZYCZE SUKCESOW I CO NAJWAZNIEJSZE MOTYWACJI I NIE ZNIECHECAJ SIE BO WARTOOO!!!!!
POZDRAWIAM
No bardzo się tu wymądrzasz Farfallina Ty jedna ;-)) hahaha...mnie tu nie ma a Ty buszujesz ..qui...senza di me !! ;-) heh..scherzo..ale wiesz co ? byłam pewna że choćby i przez 5 minut, ale że miałaś un livre do włoskiego w ręku ;-)..a tu taki "zonczek"..nono....to Ci rzeknę żem ja pod wrażeniem :-)

Ale jeśli o mnie chodzi to ukłon też w stronę netu, bo wiesz dobrze że ja bez netu niegdyś po przerobieniu połowy podręcznika do francuskiego, nie umiałam i nie rozumiałam ani słowa ;-))...a teraz nie robie nic tylko czytam teksty w necie i z zerową znajomością zasad gramatyki zaczęłam kapować...ale widać takim dzieciom inaczej zdolnym jak ja to net jest niezbędny :-))
Te abrazo ..y te quiero darte un besito :-** haha ...ale gwoli jasności nie dam Ci caluska, bo nie chce dostać po głowie pod pewnego pięknego młodzieńca :-)) ..bo on zazdrosny chyba troppo o swą Motylkę ;-))
Margherita 24 co tam słychać.P)
Catarina85 niestety ale podręcznik nie doszedł, czy mogłabym ponowić raz jeszcze prośbę o przesłanie. Dziękuję ;)
Catarina85 niestety ale podręcznik nie doszedł, czy mogłabym ponowić raz jeszcze prośbę o przesłanie. Dziękuję ;)
oooooo witam pania!!!pani mi tu pościk zostawia i nawet nie raczy wspomnieć nic o tym!!!:DDD a tego beso to mogłs spokojnie dać-nic bym nie powiedziała przecież temu ów pieknemu młodzieńcowi-jestem ciekawa jak zareaguje jak mu powiem dziś wieczorem jak go nazwala moja cara margherritka:dd
wracajac do tematu po tej krótkiej dygresji to chyba cos znów żle sformułowałam to moje zdanie,bo chodziło mi o to że nigdy nie miałam styczności z ksiażkami typu gramatyka włoska-polska + ćwiczenia,masa ćwiczeń gramatycznych-nie orientuje sie co wogóle jest na rynku dostepne.raz miałam taki pomysł nauki włoskiego jeszce w 2003 roku z takiej ksiażki "j.włoski w 3 tyg."chyba,ale skończyło sie po tyg -szybko sie zniechecilam:DD-jakos nie potrafilam sie wczuc:DD podstaw gramatyki włoskiej nauczylam sie dopiero z podrecznika francuskiego na podstawie skojarzen głownie jesli chodzi o rodzajniki:DD
dobra juz sie wiecej nie przechwalam :DD pozdrawiam wszystkich feliz navidad e felice anno nuovo:-))
Ano Inf-ie dużo się dzieje ostatnio na każdym z frontów ;-)
Cieszę się że jesteś znów :-) Ściskam Cię i przesyłam buziaki:-***
No ja myślę Motylko że się Ów Młodzieniec Piękny nie obrazi na mnie ;-)
Wyściskaj jego też ode mnie ale przede wszystkim siebie oczywiście:-***
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia