moja ulubiona pogoda (tlumaczenie)

Temat przeniesiony do archwium.
mam problem z opisaniem (po wlosku)swojej ulubionej pogody proboje ale ciezko mi idzie BArdzo prosze o pomoc

Uwielbiam lato poniewaz wtedy swieci slonce ,jest cieplo mozna spotkac sie z przyjaciolmi ,pojechac nad morze a takze pograc w pilke. Gdy mam wiecej czasu jezdze na rowerze Brak chmur ,deszczu mgiel wplywa na doby nastroj
Slonce daje mi duzo codziennej energii ,moge sie w tedy zrelaksowac , moge sie lepiej skupic na nauce Najgorzej jest gdy pogoda jest zmienna leje deszcz a za oknem jest gesta mgla . Wtedy czuje sie zle i boli mnie glowa . A tak gdy swieci slonce czuje sie szczesliwy
bardzo prosze opomoc poniewaz nigdy w zyciu czegos takiego nie pisalem
a jest to mi potrzebne do rozmowy z pewna osoba ... wiec bardzo posze
pliiiiis
napisz tak, jak umiesz, to pozniej ktos to poprawi:)
Io amimmo l’estate perche sono il sereno , il caldo ,. Io incontrato con miei amici , vado al mare , e giocca il calico . Il serano spesso io giro la bicicletta .
La mancanza le nuvole , la pioggia , anche le nebbie (wplywa na? ) bene di buon umore.
Il sereno io ho molto energia , I posso megilo imparato (studiato) , io sono il rilassamento .
(Najorzej ?) e quando il tempo e il variabile e il nuvoloso . Allora io sto male e mal di testa
Invece e il sereno (jest wspaniale?) io sto bene !

Prosze o korekty i sprawdzenie bo nie wszystko wiem ...
bardzo bym proszil jesli to mozliwe o pomoc jeszcze dzis bo potrzebuje tego na jutro
bardzo prosze !!!
czy ktos mi pomoze???
pliiiiiiiiis
czy ktos moze mi to sprawdzic bardzo prosze!!!
moze mi ktos poprawic bledy ..nalegam !!
blagam czy ktos moze zerknac na to co napisalem
czy naprawde nkt nie moze mi pomoc?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
czy ktos moglby mi to sprawdzic????
Tak mniej wiecej, bo mnie tez boli glowa :(

Adoro l'estate perché c'è il sole, fa caldo, si può uscire con gli amici, andare al mare e giocare a calcio. Quando ho più tempo, vado in bicicletta. La mancanza di nuvole e di nebbia mi fa stare bene. Il sole mi dà tanta energia, posso rilassarmi e concentrarmi meglio sullo studio. Il peggio è quando il tempo cambia spesso, piove e c'è una nebbia densa. Mi sento male ed ho mal di testa. Quando c'è il sole, mi sento felice.
dzieki :) .... co za pogoda;/
Nie wiem, gdzie jestes, ale tu pod Rzymem tez nie za przyjemnie.
Zimno, pochmurno, co jakis czas pada :(
Dobrze, ze za pol godzinki do domu :)
ja jestem z Warszawy ... u nas sypie i sypie snieg ;/
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia