list do przyjaciela z wakacji (Włocha)

Temat przeniesiony do archwium.
Mam ogromną prośbę o napisanie krótkiego liściku do przyjaciela z Włoch poznanego w wakacje, bardzo mi zależy na tym, z góry dziękuję:))))
a co ma ten list zawierac????
Ten post jest fenomenalny:)))))))

mam prosbe o napisanie listu... z gory dziekuje!
Eccezionale:)))
jakbys napisala jakas tresc to dobrze by bylo?a jak sobie sama ja zmysle to bedzie adekwatny?:P
Silvia.A to ma byc praca domowa czy list do prawdziwego Włocha?Piszesz,ze do poznanego w wakacje?Pisac do kogos po roku jest fajna rzecza.Napisz jak potrafisz a my ci postaramy sie poprawic bo nic nie uczy lepiej niz samodzielne pisanie.
krótki, zmyślony liścik np. Cześc! Co u Ciebie słychać? U mnie nic nic się nie zmieniło od naszego ostatniego spotkania, nadal studiuję i pracuję a w wolnych chwilach chodzę do kina lub spotykam się ze znajomymi. W te wakacje również planuję wyjazd do Włoch więc mam nadzięję że się spotkamy, do zobaczenia pozdrawiam.
Bardzo dziękuję za pomoc....
nieco pokaleczone, ale myśę że ktoś z Was powytyka i poprawi błędy. Ale starałam się jak mogłam:)

Caro Marco,
Ti vogio scusare per il mio silenzio. Mi dispiace.
Io sto bene. E tu, come stai?
Non so se sai, ma due mesi fa mi sono iscritta all`universita'. Adesso non ho molto tempo libero perche' devo studiare. Ma fra un mese cominciano le ferie in Polonia. E' una buona occazione di ripozarmi e divertirmi. Anche ho un`idea. Vorrei andare a Roma un`altra volta. Posso andarci solo per 5 giorni. Che ne dici di incontrarci a Roma, fra due mesi?
Aspetto una tua risposta o una telefonata.
Stammi bene
Anna
Caro Marco,
Mi voglio scusare per il fatto che non mi sono fatta sentire, mi dispiace.
Come stai?, io bene.
Non so se sai, ma due mesi fa mi sono iscritta all`universita'. Adesso non ho molto tempo libero perche' devo studiare. Per Fortuna fra un mese cominciano le ferie in Polonia. E' una buona occaSione di ripoSarmi e divertirmi. Ho anche un'idea. Vorrei di nuovo andare a Roma, potrei fermarmi li per 5 giorni. Che ne dici di incontrarci a Roma fra due mesi?
Aspetto una tua risposta o una telefonata.( oppure Fammi sapere)
Stammi bene
Anna
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Inne

Zostaw uwagę