Prosze o krotkie tlumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
sono un ultrà antirazzista.spero mi accettate anche se ormai sugli ultras ci sono fin troppi pregiudizi vista la situazione negli stadi italiani.vabe coomunque spero di conoscere gente nuova.Ah,quasi dimenticavo,ma perchè ce gente razzista e violenta su questo forum(specialmente tifosi nazi del verona) che non viene bannata????
sono un ultrà antirazzista.spero mi accettate anche se ormai sugli ultras ci sono fin troppi pregiudizi vista la situazione negli stadi italiani.vabe coomunque spero di conoscere gente nuova.Ah,quasi dimenticavo,ma perchè ce gente razzista e violenta su questo forum(specialmente tifosi nazi del verona) che non viene bannata????

Jestem kolejną antyrasistką. Mam nadzieję, że mnie zaakceptujecie nawet jesli już teraz na ultras (?? tu nie wiem co to) są zbyt duże uprzedzenia ze względu na sytuację na włoskich stadionach. Mam jednak nadzieję że poznam nowych ludzi. Ah, prawie bym zapomniała, ale dlaczego są na tym forum rasiści i ludzie agresywni (zwłaszcza nazistowscy kibice verony ??) krórzy nie zostają usunięci???
Ultras – określenie zorganizowanych grup oddanych kibiców, głównie europejskich i południowoamerykańskich drużyn piłkarskich. Wywodzi się bezpośrednio od nazwy reakcyjnych grup politycznych istniejących po II wojnie światowej, dążących do utrzymania kolonialnego panowania w Algierii.

Określenie to odnosi się głównie do tzw. opraw meczowych w których tzw. szalikowcy wykorzystują takie elementy jak flagi na kijach, transparenty, serpentyny, konfetti, balony i kartony tworzące układy choreograficzne, a także elementy pirotechniczne: race, stroboskopy, wulkany, świece dymne, różnego rodzaju ognie, itp. Ruch Ultras narodził się w latach 60. we Włoszech jako swego rodzaju odpowiedź na brytyjski ruch "Hooligans". Jedni i drudzy jeździli za swoimi klubami, dopingują je, różnica tkwiła w mentalności. W odróżnieniu od grup chuliganów nie stroniących od bijatyki z fanami innych drużyn, grupy ultras swoje przywiązanie do klubu manifestują głównie za pomocą chóralnych, melodyjnych śpiewów i widowiskowych efektów pirotechnicznych.
Powinno byc:
jestem zoorganizowana antyrasista,chodzi o ultrasow.kibicow zatwardzialych,wiernych,zawsze obecnych,etc....
ultras - określenie najbardziej fanatycznych kibiców drużyn piłkarskich,w zwiazku ztym powinno byc wszystko w rodzaju meskim,plec zenska nie jest przyjmowana do ultrasow,bo to jest bojowka,chociaz dosc spokojna...

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę