BLAGAM O POMOC natychmiastowa ;(;(;(

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao!
Niestety moja znajomosc jezyka jest minimalna, a potrzebuje szybkiego przetlumaczenie pewnego tekstu na jezyk wloski. Prosze, pomozcie mi! Sama nie dam rady! A jest mi to koniecznie potrzebne!

1. Dzwonie, bo dzis chcialam uslyszec Twoj glos, misiu.
2. Nie wiem.
3. Jestes juz zdrowy? Jak sie czujesz kochanie?
4. Napewno?
5. Tak bardzo chce tam byc... ale rok szybko minie. Juz prawie listopad! Tylko 7 miesiecy i Cie zobacze.

To nie jest duzo. Prosze prosze prosze! Pomozcie mi! To bardzo wazne!
Pomocy :(((
mogę ci pomóc...sama kiedyś miałam takie problem..teraz mnie to to śmieszy...ciebie tez pewnie będzie bawiło ;-)

1. Ti chiamo perche volevo sentire la tua bella voce, topolino (myszko bo misiu nie pamiętam)
2. Non lo so
3. Stai gia bene? come ti senti amore?
4. sicuro?
5. Come vorrei stare li con te, ma un anno passera veloce, gia quasi novembre..solo sette mesi e ci vediamo...

ale czy to ma sens to już ci zostawiam...uwież mi takie przelotne znajomości sa pięknie naiwne.. nie angażuj się i nie ufaj tak łatwo...jestem weteranka jesli chodzi o te sprawy..ale masz prawo to się baw! pozdrawiam i życze powodzenia
ti chiamo perché avevo voglia sentire tuo voce, l'orsetto mio
2. Non so.
3. sei san gia? Come sie senti l'amore?
4. se sicuro
5. Talmente voglio stare.. ma l'anno velocemente passerà. Adesso quasi novembre! ancora 7 mesi e ci vediamo ,ci troviamo
.Mniej wiecej tak, ale ktos to musi poprawic...prosimy bardzo...pilne
znowu fakin literowki sorry,soooryza bledy
Thekasiu! Jestes moim aniokiem! Dziekuje Ci bardzo za to przetlumaczenie. Ty takze na samym poczatku bylas zielona z wloskiego rownie mocno jak ja? Bo ja ucze sie i ucze i nic nauczyc sie nie moge. Mialas tak samo? Jak dlugo to trwalo? Bo ja zostane "niekumata" do konca zycia :(
Masz na imie Kasia? Jesli tak, to milo mi, ze jestes moja imienniczka.. :*:*:* Jeszcze raz dzieki! Baci ;*;*;*
pospiech wskazany przy lapaniu pchel.ale orsetto to jest mis
Stojkrotkaverde.. zaczynam wierzyc w ludzi ;* Dzieki bardzo bardzo :*
A jak bedziecie sie porozumiewywac jak juz sie zobaczycie? Siadziecie razem przed komputerem, odpalicie fiolecik i bedziecie prosic o tlumaczenie?;)
a moze orsettino,ktos sprostuje? W kazdym badz razie mowie tak do syna Misiu,no bo wyglada jak Misio,czasem sie zagolopuje to i do jamniczka tak powiem,a on jest przeciez Kubus..:D
Umiem zaledwie podstawy. Ale tak jak wywnioskowaliscie z tekstu, na nauke mam jeszcze 7 miechow :)
Kubus.. Kubus.. Kubus Puchatek. A kim by Kubus Puchatek? Misiem ;D
pewnie podobna historia jak ty...poznałam włocha 3 lata temu...miałam niecałe 18 lat i myślałam że poznałam miłość mojego życia.. teraz wiem jedno podobał mi się chyba tylko dlatego że w paszporcie miała napisane italiano..ale to niestety nasza słabość... tylko kobiety mnie zrozumieją ;-) byłam totalnie zielona ...umiałam policzyc do 5 znałam takie słowa jak: ciao, martini, fiat, amore...czyli bzdury... ale język bardzo mi się spododał zaczęłam się uczyć intensywnie sama, nie miałam nigdy lekcji włoskiego...po roku juz mówiłam nieżle a po 2 latach bardzo dobrze....pózniej tam wyjechałam...żywy kontakt mam do dziś i oczywiście takich gości jak ten sprzed 3 lat to pozanałam jeszcze kilku..... życzę powodzenia i daj znać w razie czego jak tam twoje amore ;-) buziaki i więcej wiary...jeśli bediesz sumienna nauczysz się!
moze tez byc orsacchiotto (misiu,misiaczku)
moze tez byc orsacchiotto (misiu,misiaczku)
Bardzo, ale to BARDZO ważne!
Proszę, niech mi ktoś pomoże to przetłumaczyć... proszę, zależy mi na tym a mam mało czasu by to wysłać..

Jest możliwość, żeby przyspieszyć mój przyjazd na stałe do Catanii o cały miesiąc! Widzielibyśmy się już w kwietniu!
Teraz okazjuje się, że mogę przyspieszyć czas realizacji umowy. Miałam ją podpisać 5 stycznia w Londynie i na wiosnę pojechać do Anglii; wrócić do Włoch w maju. Jeżeli podpiszę ją miesiąc wcześniej (czyli 5 grudnia) to umowa cofnie się o miesiąc, a więc będę we Włoszech na stałe już w kwietniu! Wczoraj się o ty dowiedziałam, jutro będę znać szczegóły. Chyba warto skorzystać. Ponadto w styczniu moglibyśmy się zobaczyć; dostanę kilka dni urlopu.
Co o tym myślisz?
Pomóżcie, to takie ważne :((
Pomocy, per favore...
C'č una possibilitŕ di anticipare, di un mese, il mio arrivo a Catania!Potremmo vederci giŕ in aprile!
Riesco a fare il contratto un po' prima. Avrei dovuto firmarlo 5 gennaio a Londra, e la primavera partire per l'Inghilterra; poi tornare in Italia a maggio. Invece, se lo firmo un mese prima (cioč il 5.XII), il contratto si sposta indietro di un mese, e cosě potrň stabilirmi in Italia giŕ in aprile! L'ho saputo ieri, e domani conoscerň i dettagli. Vale la pena d'approffitare dell'opportunitŕ, no? E inoltre, a gennaio potrmmo vederci, avrň un paio di giorni di vacanza.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Do autora strony - uwagi, propozycje