kategoria: Nauka języka włoskiego / forum: Pomoc językowa
marchewkaaa2
16 mar 2008
hej mam do was takie jedno pytanko. Probuje zaczac nauke slowek wloskich,ale nie za bardzo wiem jak sie do tego zabrać Wkuwanie slowek ktore sie rzadko uzywa to troszke bezsensu. Moze ktoś mi podpowie moze ktos ma jakis system od czego zaczac itd :)
Dzieki za wszelkie wskazowki
jest taki fajny program - na dole strony chyba z resztą jest jego reklama - Profesor Marco. Gwaranruje szybką naukę słówek i wyznacza powtórki na kolejne dni, co pozwala utrwalić materiał. Jestem z niego b. zadowolona chociaż dawno juz do niego nie zaglądałam :)
W każdym razie polecam :D
marchewkaaa2
16 mar 2008
dzieki:) a cos za co się nie płaci:)
mulino
16 mar 2008
najlepiej uczyc sie calych zdan z przemyconymi slowkami, ja czasemm wymyslam sobie zupelnie bzzdurne zdania,ale too dziala na wyobraznie i leiej sie dzieki temu zapamietuje-przez skojarzenia
marchewkaaa2
16 mar 2008
To jest swietny pomysł. dzieki za podpowiedz:)
marchewkaaa2
16 mar 2008
Moze ktos mi podpowiedziec jak jest po wlosku mialabym/mialbym i jak nazywa sie czas,ale nie chodzi mi o avuto mialam
agatkaf
16 mar 2008
avrei
Klarita
16 mar 2008
Zakochać się :) Działa rewelacyjnie :D
marchewkaaa2
16 mar 2008
Właśnie to uczyniłam :)
marchewkaaa2
17 mar 2008
Czy moze mi ktos przetlumaczyc bo moja wersja jest nie gramatyczna a chcialabym zeby bylo dobrze zrozumiane to co chce przekazac:)
Wczoraj mialabym wypadek prawie bysmy wjechali w ludzi stojacych na przystanku
Ieri avrei incidente..ale co dalej???
marchewkaaa2
17 mar 2008
prosze...
mulino
17 mar 2008
idz juz spac na litosc boskaa! jutro znowu bbedzieesz wygladala jak zdjeta z krzyza !
marchewkaaa2
17 mar 2008
Czekam az mi ktos przetlumaczy wtedy pojde spac :P
Mam wakacje więc moge tak wygladac bo sie jutro rano nigdzie nie wybieram:D
kategoria: Nauka języka włoskiego / forum: Pomoc językowa