kategoria: Nauka języka włoskiego / forum: Pomoc językowa
pizzamniam
03 paź 2008
Mam prośbę...czy ktoś ma może w Pdf-ie medyczny słownik pol-włoski???Czy mogłabym prosić o przesłanie na [email] Z góry wielkie dzięki!bo nigdzie nie potrafię go znależć..:-(((
Jeśli Ci go ktoś prześle, to czy mogłabyś go podać dalej?
Ja spotkałam się tylko z jedną pozycją medyczną polsko-włoską: Jolanta Bielińska; "Język włoski dla pielęgniarek" . Nie jest to jednak wielkie cudo.
Mój adres: Ewa.Maria.ja(małpka)gmail.com
infermierina
03 paź 2008
No własnie dobrze powiedziane, że nie jest to nie wiadomo jaka książka, a myślałam, że to będzie ciś, bo naprawde trudno jest coś dostać dla pielęgniarek z włoskiego...:( Jak zawsze jesteśmy pokrzywdzone...ehhh... Jak też bym prosiła o przesłanie na [email] A czy posiadsz może tę książkę Bielińskiej w wersji elektronicznej??? Jeżeli tak to czy mogłabyś przesłac na ww adres?
Z góry dziękuję!
To_ja
04 paź 2008
>A czy posiadsz może tę książkę Bielińskiej w wersji
>elektronicznej???
Nie. Mam ją w wersji "papierowej"
pizzamniam
04 paź 2008
Rzeczywiscie ten j.włoski dla pielęgniarek niewiele wart...ale dla osób które chca przedzierac sie przez medyczno włoskie tematy polecam wydawnictwo włoskie Alama Edizioni..można jesden rozdział zobaczyc w Pdf...Jeśli coś otrzymam to jasne, że prześlę dalej!Pozdrawiam!
http://www.almaedizioni.it/ita/almacat/default.asp?COL=4&NOV=0
infermierina
04 paź 2008
No tak, ksiązka nawet może być, tylko ja myślałam nad czymś włosko - polskim... no ale, lepszy rydz niż nic...;)
To_ja
04 paź 2008
Jest jeszcze "L'italiano della medicina" wydawnictwa Guerra Edizioni. Choć, prawdę powiedziawszy, żadna z tych książek nie jest idealna. Więcej można znaleźć w internecie (wikipedia lub jakieś artykuły na dany temat).