Prosze o małą pomoc z przetłumaczeniem : )

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym zrobić malutką niespodzianke mojej koleżance z włoch ,z którą koresponduje po angielsku i zapytac się jej dziś dla odmiany po włosku, niestety jeszcze nieznam tego pięknego języka :) Przeglądałem kilka tłumaczń na forum ale chciałbym zadać pytanie mniej oficjalnie niż "co słychać, jak leci".
np. "co tam ciekawego słychać u Ciebie? Powstają jakieś nowe fraktale czy narazie odpoczywasz od twórczości" Z góry bardzo ale to bardzo dziękuje :) Mam nadzieje że niedługo bedzie mi dane nauczyć się conieco włoskiego
Pozdrawiam
ciao come stai - czesc jak sie masz?
come va- jak leci?

nie wiem co to sa fraktale:))
wiem ze po wlosku fraktal to frattale... a co to jest? :P graficznie wyglada całkiem fajnie ale matematycznie nie chciej wiedziec :P
umbryjko to jest cos zwiazanego z grafika komputerowa oznacza zwykle obiekt samo-podobny tzn. taki, którego części są podobne do całości) albo "nieskończenie subtelny" /ukazujący subtelne detale nawet w wielokrotnym powiększeniu/..w matematyce np zbiór Julii - fraktal, będący podzbiorem zespolonej płaszczyzny dwuwymiarowej.//zob w wikipedi pozdro
jak po wlosku jest "puder" "podklad" chodzi mi o kosmetyk.
dziekuje
la cipria-puder
il fondotinta-podklad
Temat przeniesiony do archwium.

»

Solo italiano

Zostaw uwagę