dwa zdania

Temat przeniesiony do archwium.
Właśnie się z tym borykam! Rehabilitacja i nauka prawidłowej postawy, chodu dają póki co oczekiwany rezultat.
ponawiam prośbę:D Przetłumaczcie proszę te 2 zdania umieszczone powyżej!
edytowany przez bumarek: 09 wrz 2013
Nikt nie umie podołać temu tłumaczeniu?:D
la riabilitazione e l'apprendimento di una corretta postura motoria stanno dando fino ad ora i risultati aspettati
Cytat: AdamK3
la riabilitazione e l'apprendimento di una corretta postura motoria stanno dando fino ad ora i risultati aspettati

Czy istnieje coś takiego jak: "corretta postura motoria" czy może lepiej: " posizione corretta del corpo"?

I jeszcze jedno pytanie: czy: "Właśnie się z tym borykam" można przetłumaczyć: "Sto alle prese con questo."?
postawa chodu.. czyli chodzi glownie o poprawny sposob poruszania sie. "posizione corretta del corpo" to troche ogolne pojecie. w jezyku wloskim istnieje pojecie "ginnastica posturale/esercizi posturali motori" ktore dotycza sposobu chodzenia, i prawidlowego stawiania stop.
co do twojego drugiego pytania to ja bym powiedzial "sono alle prese con questo" ale "sto alle prese.." tez jest poprawne. ;-)
postawa chodu.. czyli chodzi glownie o poprawny sposob poruszania sie.

Ale tam chyba chodzi o prawidłową postawę i o umiejętność chodu. Bo między postawą i chodem jest przecinek (no chyba, że jest wstawiony omyłkowo.).
no wlasnie.. :-D ten przecinek to troche mi od samego poczatku nie pasowal....
jakos mi w zdaniu brakuje sensu, no chyba ze przecinek zaraz po "chodu" wstawimy
edytowany przez AdamK3: 12 wrz 2013
no wlasnie.. :-D ten przecinek to troche mi od samego poczatku nie pasowal....
jakos mi w zdaniu brakuje sensu, no chyba ze przecinek zaraz po "chodu" wstawimy

A mnie on tam pasuje. Tak jak napisałam: ktoś musi nauczyć się trzymać odpowiednią postawę i musi nauczyć się prawidłowo chodzić. Może jest po operacji kręgosłupa i teraz "wraca do normalnego życia"?
Ale to tylko takie nasze gdybania. Autor pytania może nam powie coś więcej.
Chodziło o to co "To ja" napisała. Nauka prawidłowej postawy ORAZ prawidłowego chodu (poruszania się)
Dzięki.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa