nauka wloskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Musze nauczyc sie wloskiego w 2 lata. Nie umiem jeszcze praktycznie nic. Prosze o polecenie mi jakis dobrych programow do nauki tego jezyka, w tym roku nie dam rady skorzystac z pomocy korepetytora, dlatego musze uczyc sie sama...
spokojnie masz jeszcze mnóstwoooo czasu, tymczasem zrelaksuj sie, wypij drinka, nozki przed telewizorek.. ;)
hej
polecam program multimedialny do nauki włoskiego "Profesor Marco" (poszukaj w internecie 'z czym to się je').Oprócz tego zaopatrz się w jakąkolwiek książkę z gramatyką włoskiego (ja mam PONS'a i wszystko to,czego szukałam tam było).Na rynku jest wiele pozycji ze słownictwem tematycznym więc myślę,że nie bedziesz miała problemów z wyborem odpowiedniej dla Ciebie 'pomocy'.Uważam jednak,że najwięcej (wiem to po sobie) i chyba najprościej uczy się mając kontakt z tym językiem bezpośrednio a więc polecam słuchanie radia,oglądanie tv i czytanie gazet (w internecie oczywiście:P).To wszystko z mojej strony..:)

P.S. Jeżeli przez dwa lata poświęcisz na systematyczną naukę języka włoskiego to uważam,że jesteś w stanie go bardzo dobrze opanować.Powodzenia!
Dzieki za wskazowki Nicole :). Czeka mnie sporo pracy, ale z odpowiednimi pomocami do nauki mam nadzieje, ze jakos sie uporam ;).
oczywiście,że dasz radę!:)
pozdrawiam
mam kilka programow do nauki jezyka wloskiego. jesli jeszcze ich szukasz moge zrobic kopie i sprzedac za mala cene.

pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.