Mój post sprzed dwóch lat chyba: "Średnio mi się podoba, prawdę mówiąc. Szukałam, ale nie ma tam chyba opcji ustawienia poziomu nauki, tzn. wyświetlają mi się zdania bardzo łatwe, ale też i znacznie trudniejsze, z konstrukcjami gramatycznymi, których jeszcze nie przerobiłam. Poza tym program ciągle mi się zawiesza (może to wina mojego komputera). Dobre jest natomiast to, że zdań i słówek można się uczyć na kilka sposobów (więc nie jest to monotonne) i także to, że zdania są czytane przez Włoszkę (jak się domyślam), która ma fantastyczną dykcję i niezwykle przyjemną barwę głosu - ja jestem "słuchowcem" i dla mnie to naprawdę istotne (powtarzanie tych zdań jest przyjemne). Dla porównania: nagrania z kursu "Jężyk włoski dla początkujących" wydanego przez Wydanictwo Literackie brzmią - moim zdaniem - okropnie.. tzn. zmuszam się do słuchania.
"Profesora Marco" jako jedynego programu do nauki raczej bym nie poleciła - ja korzystam jeszcze z podręcznika, biorę lekcje, słucham płyt i oglądam włoską telewizję. Ale jako uzupełnienie - jak najbardziej, zwłaszcza, jeśli łatwiej Ci uczyć się słówek w kontekście zdań lub zwrotów (a w moim przypadku tak właśnie jest)."