pratica di conversazione

Temat przeniesiony do archwium.
Voglio conosco il ragazzo italiano di pratica di conversazione in lingua italiana. Abito a Varsavia. Email: [email]
przetlumacz to sobie na wloski i zobacz, gdzie zrobilas bledy. Swoja droga, ragazze italiane tez niezle mowia po wlosku.
na polski- mialo byc.
ragazza nie będzie chciała sie spotkac na konwersację gratis, niestety, a ja zabardzo nie mam funduszy........
hmmm ciekawe a ty skad to wiesz, ze ragazza nie bedzie sie chciala spotkac na konwersacje gratuite???
Sei patetica!!!
no dobra, to poczekam zobaczę ile ragazze się odezwie..........
jak juz chcesz, zeby jakikolwiek pan zainteresowal sie tym postem to chociaz napisz poprawnie np., tak: "voglio/vorrei conoscere un ragazzo italiano per poter praticare le conversazioni in lingua italiana. abito a varsavia..." a tak przy okazji takie annuncio moze nasunac przykladowemu kandydatowi na mysl cos innego oprocz konwersacji...moze lepiej by bylo "cerco amici per conversare in italiano, migliorare la lingua..." to juz takie bezpieczniejsze, no chyba, ze masz chec laczyc przyjemne z pozytecznym: " cerco italiano per condividere interessi, pensieri, voglie, fantasie, la passione...e migliorare la lingua" :-)))))))))
Dzięki, chodzi mi tylko o konwersacje. Na tym forum widzę, ze wszystkim wszystko się kojarzy, mnie jakoś nie, ale cóż....
ps nie zalecam szukania faceta, czy przyjaciol na tym forum, zglaszaja sie same staruchy, w ogole nie zalecam szukania, strata czasu i same rozczarowania, tez kiedys szukalam, nie ma sensu, bo prawdziwa milosc znajduje nas sama, najczesciej wtedy, kiedy wcale jej nie chcemy, nie szukamy...przewrotny los...
ella ja jestesm rowna dziewczyna, jezeli nie zrozumialas, to robilam sobie jaja, dla zabicia czasu, juz taka jestem, natomiast cale forum traktuja z przymrozeniem oka, jezeli chcesz sie tu udzielac, to musisz zaakceptowac fakt, ze raz beda po tobie jechac jak po lysym koniu, a raz beda ci dziekowac...to jest zabawa, ale oprocz niej mozna tez poznac duzo wartosciowych osob!!!
Miłość to ja już mam, chcę tylko nauczyć sie włoskiego!
w takim razie dlaczego ma to byc facet? nie napisalas ktokolwiek kto gada po wlosku, tylko ze szukasz faceta hehe ;-) daiii przed nami sie nic nie ukryje
ella poczekaj na Mascalzone..to prawdziwy Wloch,fajny wyluzowany chlopaczek ,nie odmowi ci i pewnie bedzie chcial swoj polski podciagnac..mozecie sie nazajem uczyc :D
no patrz sette ja taka fajna dziewczyna, a ze mna nie chcial rozmawiac, ech to moze chociaz ella'i sie poszczesci...
nie w ciemie bity..Ty w kolko mowisz o swym udanym zwiazku i jasniejesz szczesciem niczym latarnia morska,a on nie chcialby czasu tracic..i ma szacunek dla swego rodaka a twego lubego..wiec to wyjasnia wiele
hhe ja nie z tych co zdradzaja, pisalam o czasie przeszlym, jak jeszcze bylam sama...hhm choc skoki w bok tez maja swoje dobre strony, dzieki nim mozna docenic to co sie ma a czego sie wczesniej nie docenialo...po czym rownie szybko mozna to co cenne stracic...
>ella poczekaj na Mascalzone...
Veramente non abita a Varsavia (ancora non si era capito????)
Ma lasciamo che siano gli altri a decidere dei propri appuntamenti.
hey stefantastica visto he sei italiana...se tu potessi darmi una semplice ricetta per qualsiasi pasta con la ricotta ti sarei grata. ho comprato per curiosita una ricotta greca ed e schifosissima, ha il gusto di farina... come posso sfruttarla bene oltre buttarla?
che*
no tak...jak ja o cos poprosze to wszyscy maja mnie w d
>pasta con la ricotta
Solo ora leggo il tuo post: spero che nel frattempo non sia diventata acida la tua ricotta :-)
Allora, pasta "alla siciliana": taglia una melenzana in listarelle sottili; prendi 2 o 3 pomodori freschi, immergili in acqua bollente per un po' e dopo qualche minuto togli la buccia; in una padella, con un filo d'olio d'oliva, friggi le melenzane, con un po' d'aglio; aggiungi il pomodoro tagliato a pezzetti. Schiaccia la ricotta con la forhetta in un piatto. Alla fine, unisci tutto per condire una pasta corta: pennette, rigatoni, tortiglioni o farfalle. Per le farfalle ci vogliono 12 min di cottura; i tortiglioni sono piu' veloci.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka