Spotkanie Warszawa / Incontro a Varsavia

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |
Ciao a tutti, che ne dite di organizzare un incontro/una cena italo-polacca a Varsavia? Sicuramente a Varsavia ci sono delle persone che hanno vissuto in Italia e vorrebbero rimanere in contatto con la cultura italiana. Che ne dite?
sicuramente a Varsavia è più fattibile che in Italia.
In italia è molto più difficile perchè:

1) il 90% ha ragazzo e/o fidanzato e vagli a spiegare una cena con altre persone ( a meno di non andare in due )
2) gli uomini polacchi non hanno tempo di stare sul forum

in Polonia è possibile perchè:

1) Le ragazze fidanzate o sposate se ne fregano ( e viceversa ) e, anzi, far "impreza" è una prerogativa fondamentale di un buon polacco/a!
2) Gli uomini polacchi non frequentano il forum!

Se ci riesci, fallo sapere che magari nei miei spostamenti faccio una scappata :)

....se ci riesci! :)
Mi dispiace io mi tiro fuori, abito troppo lontano da Varsavia, pero'mi farebbe veramente piacere. Vi faccio i miei più sentiti auguri di riuscita!! Pozdrawiam giovanni
dal 19-11 al 22-11 si può fare.
Sarò a Wawa ( PS: se qualcuno sarà sul volo da bergamo per modlin, si faccia avanti ) perciò quale miglior occasione ;)

Naturalmente è meglio un incontro tra noi italiani, delle polacche spocchiose e femministe meglio non averne a che fare e i polacchi, beh, se qualcuno di essi legge questo forum (penso il 3%), ben invitato.

Zapraszam!
Cytat: MascalzoneLatino
dal 19-11 al 22-11 si può fare.
Sarò a Wawa ( PS: se qualcuno sarà sul volo da bergamo per modlin, si faccia avanti ) perciò quale miglior occasione ;)

Naturalmente è meglio un incontro tra noi italiani, delle polacche spocchiose e femministe meglio non averne a che fare e i polacchi, beh, se qualcuno di essi legge questo forum (penso il 3%), ben invitato.

Zapraszam!

Quando sei in Italia passa dalla Romagna che ci facciamo un cappelletto con ragù annaffiato con buon sangiovese delle colline chiaccherando e spettegolando sulle nostre amichette polacche ;)
A proposito, hai incontrato in quel di Roma quel bell' omaccione di Marshmallow? Nonostante la tua allettante proposta di offrirgli la cena si è defilato rinchiudendosi in sagrestia e "confessando" qualche extracomunitario di passaggio mentre con il suo commodore 64 si collegava al forum per farci la sua bella omelia in polacco/italiano :))
Naturalmente è meglio un incontro tra noi italiani, delle polacche spocchiose e femministe meglio non averne a che fare

Accidenti, ci sei proprio rimasto sotto!
Devo considerarmi fortunato allora, tutte quelle che conosco sono simpatiche ed intelligenti!
finchè si "conoscono", ogni essere umano può essere simpatico e intelligente.
anche un cane lo può essere
:-)
Ipoteticamente, come potrebbe essere antipatico e stupido, o 'spocchioso e femminista', però precludersi la possibilità di incontrare persone che magari vale la pena conoscere, mi sembra un po' da ingenui...o da sofferenti. In questi casi non c'è miglior medicina di nuove conoscenze, a costo di risbatterci la testa...
Ed in ogni caso mai direi che tutte le polacche sono simpatiche ed intelligenti.
il problema non siamo noi, sono loro che non hanno mai voluto.
Perciò il mio spocchiose era riferito a queste ultime.
il problema non siamo noi

certo, "bo to zła kobieta była..."
Mi sa che marysia ha espresso la sua voglia di incontrare nuovi amici, come mai non è venuta?
Cytat: marshmallow
Mi sa che marysia ha espresso la sua voglia di incontrare nuovi amici, come mai non è venuta?

Ja? ...i pomyslec, ze ten komentarz napisala osoba, ktora krytykuje niepotrzebne komentowanie:-/

edytowany przez marysia2: 31 paź 2012
Marysia, tu hai problemi con la memoria, sei pregata di non commentare i miei post, perchè confondi molte cose...

Cytat: marysia2
Cytat: diabolik69
In ogni caso sarebbe meglio nel weekend e comunque Milano o Bologna è meta ideale per questa cena che proposta ogni 3 mesi viene puntualmente snobbata da tutti, chissà perchè ;)

A Roma, io, molto volontieri :-)
Mascalzone quando sarai a Roma, fallo sapere!

ooo..to Marysia juz nie mowi po polsku????zobczcie sami, ten Polak pisze do niej po wlosku!
Prosiaku, wracaj do swojego koryta, zanim admin na dobre cie zablokuje!
next week sono nuovamente a Roma, perciò, rinnovo a tutti/e il mio invito a una "riunione", anche nella scalinata di Piazza di Spagna nel caso si abbia paura di essere vendute ( semprechè le donne siano decenti ).
il problema non siamo noi

certo, "bo to zła kobieta była..."

?...chi è stata una cattiva ragazza?
A Roma io, molto volontieri :-)
Mascalzone quando sarai a Roma, fallo sapere!

A Roma ...nie wiem, czy Ci slowo 'Roma' cos mowi?!?! ...a poza tym, nie wydaje mi sie, zeby to zdanie pokazywalo jakies specjalne zainteresowanie szukaniem znajomych. ...fakt interpretacja, to nie jest Twoja najmocniejsza strona...

Od jakiegos czasu sie wstrzymuje przed komentowaniem Twoich wypowiedzi ....ale Ty tez sie powstrzymuj od komentowania mnie ...nawet bez mojego udzialu w dyskusji.

Komentarz o moich specjalnym zaineteresowaniu nowymi znajomymi byl bardzo 'merytoryczny' ...ciezko mi znalesc jakikolwiek sens tej wypowiedzi? Mial pomagac? ...zacytowalabym Twoja wypowiedz o komentarzach bez sensu ...ale chyba je skasowali ...jednak wierze, ze Ty dobrze pamietasz co pisalas.
A od czego tu jestes do ku... nedzy, jak nie od pomagania?
Jak juz przyroslas do tego forum i dnia przezyc nie mozesz bez komentowania, to przynajmniej rob to z zaangazowaniem i dobrym sercem(...)

? Masz rozdwojenie osobowosci?! ...moze to mozna leczyc?
No nie moge, ona juz nawet wlasnych slow nie rozumie! Jezu, to jest najglupszy komentarz, jaki tu czytalam do tej pory, przebilas wszystkich!
I jeszcze smie wytykac czyjes braki w logicznym interpretowaniu! Nie bede tu wklejala ostatniego tematu, w ktorym sie zblaznilas, wystarczy, ze niektorzy pamietaja, a i w przeciwienstwie do Ciebie nie jestem taka zlosliwa menda, zeby mi zalezalo, aby cale forum dowiedzialo sie o tym czy o tamtym, po prostu mam wiecej kultury od Ciebie, pewnie dlatego, ze ze wsi nie pochodze... W Polsce tez istnieje miescina Rzym, wiec masz racje, moze zle zrozumialam... tam sie kisisz spedzajac prawie caly bozy dzien za biurkiem? Alez to musi byc frustrujace miec taka monotonna prace! Gratuluje pomyslu na zycie! Szkoda, ze taka blyskotliwosc za jaka sie uwazasz stac tylko na tyle...

Moj komentarz byl jak najbardziej merytoryczny, zaangazowany i przede wszystkim plynal z glebi mojego przedobrego serca- chcialam biedakowi pomoc, widzac, ze tyle sie naprosil. Niestety na moja obecnosc sobie nie zasluzyl, ale jako, ze chlopak nie ma duzych wymagan, od razu na mysl mi przyszlas Ty...

Ile Ty masz lat, dziecko? Bo taka ciagla zmiennosc zdan i rzucanie slow na wiatr nie sa charakterystyczne dla dojrzalej osoby... no ale po zaproszeniu na piwo, i pozniejszej zmianie zachowania juz mnie nic nie powinno dziwic.
Bardzo mnie ciesza ( ale przede wszystkim zawstydzaja ) te niepochlebne zdania o Poleczkach wypowiadane przez Wlochow, bo to dowodzi, ze w wielu kwestiach mam racje, a Twoje zachowanie jeszcze pogarsza i tak nedzna juz opinie...
No nie moge, ona juz nawet wlasnych slow nie rozumie! Jezu, to jest najglupszy komentarz, jaki tu czytalam do tej pory, przebilas wszystkich!
I jeszcze smie wytykac czyjes braki w logicznym interpretowaniu! Nie bede tu wklejala ostatniego tematu, w ktorym sie zblaznilas, wystarczy, ze niektorzy pamietaja, a i w przeciwienstwie do Ciebie nie jestem taka zlosliwa menda, zeby mi zalezalo, aby cale forum dowiedzialo sie o tym czy o tamtym, po prostu mam wiecej kultury od Ciebie, pewnie dlatego, ze ze wsi nie pochodze... W Polsce tez istnieje miescina Rzym, wiec masz racje, moze zle zrozumialam... tam sie kisisz spedzajac prawie caly bozy dzien za biurkiem? Alez to musi byc frustrujace miec taka monotonna prace! Gratuluje pomyslu na zycie! Szkoda, ze taka blyskotliwosc za jaka sie uwazasz stac tylko na tyle...

Najbardziej podoba mi sie pogrubione zdanie. Kiedys, dawno dosc zadalam Ci pytanie skad Ty pochodzisz z Polski, za masz takie kompleksy. Kompleksy zwalaszcza jezeli chodzi o pochodzenie.

O moja monotonna prace sie nie martw zbyt bardzo ...urozmaicanie sobie mojego zycia idzie mi dosc dobrze.

Wiem dobrze, ze jest wies Rzym w Polsce ...ale co to ma wspolnego z tematem? ...chyba nie pomylilas 'Roma' w mojej wypowiedzi ze wsia Rzym w Polsce?

....jezeli juz tak sobie piszemy bez zwiazku ...jest tez slynna karczma Rzym w Suchej Beskidzkiej, jeden z waznych elementow architektury drewnianej w Beskidach.
Moj komentarz byl jak najbardziej merytoryczny, zaangazowany i przede wszystkim plynal z glebi mojego przedobrego serca

...teraz czekasz az wszyscy chorem Ci bedziely dziekowac? ...przedobre serce...
Nie bede tu wklejala ostatniego tematu, w ktorym sie zblaznilas, wystarczy, ze niektorzy pamietaja, a i w przeciwienstwie do Ciebie nie jestem taka zlosliwa menda, zeby mi zalezalo, aby cale forum dowiedzialo sie o tym czy o tamtym, po prostu mam wiecej kultury od Ciebie, pewnie dlatego, ze ze wsi nie pochodze...

hahaha przeciwienstwie do mnie nie jestes taka zlosliwa menda ...hahahaha

Nie obchodza mnie ani Ty ani niektorzy, ktorzy pamietaja ...ale na maly jeszcze komentarz sie zdobede... Z Twojego przedobrego serca wymsknely sie slowa, ktore pochodzacych ze wsi obrazaja, wielkomiejska damo....
edytowany przez marysia2: 01 lis 2012
"jest tez slynna karczma Rzym w Suchej Beskidzkiej"

Dobrze wiedziec, jakich miejsc unikac
edytowany przez marshmallow: 01 lis 2012
Absolutnie jestem z Toba, unikaj jak mozesz!

Bylam tam raz w zyciu, w zwiazku z kursem przewodnikow gorskich i karczma ta jest dosc waznym elementem z architektury drewnianej. ....niewiele takich karczm, jak i ukladu miasta mozemy znalezc obecnie. Moja wizyta byla czysto z powodow egzaminu z architektury drewnianej, ktory musialam/chcialam zdac. ...ale polecam, ciekawe miejsce i chyba sama 'karczma' o tym wie.

...moze i tam zajrze ...jezeli moge miec pewnosc, ze Ciebie nie spotkam. ...czasem sie boje poznawac Polakow w Rzymie ...bo kto wie, moze gdzies sie natkne na Ciebie ...i mam szczera nadzieje, ze bywasz zupelnie w innych srodowiskach i inaczej spedzasz czas.
Z pewnoscia...
I bardzo, bardzo zle oceniasz ludzi, nie odrozniasz wkurwienia sie od zlosliwosci, pewnie dlatego, ze cecha ta zaslania Ci oczy.
edytowany przez marshmallow: 01 lis 2012
Z pewnoscia...

Jestem rowniez tego pewna ...ale czasem mala obawa mi przemknie przez mysl, gdy natkne sie na kogos z PL. ...bardzo zadko sie to zdarza, wiec spie po nocach.
Z pewnoscia...
I bardzo, bardzo zle oceniasz ludzi, nie odrozniasz wkurwienia sie od zlosliwosci, pewnie dlatego, ze cecha ta zaslania Ci oczy.

Jakze sie ciesze, ze Ty masz dar tak 'obiektywnej' oceny ludzi. Az serce rosnie z radosci!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka