Italianistyka wieczorowa UW-czy warto?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 48
poprzednia |
hej,

tak się napaliłem na tę italianistykę, że zacząłem poważnie myśleć o
wieczorowej. Jestem 70-któryś na liście, więc mam całkiem spore szanse na dostanie się. Nie wiem, czy warto..., czy można się przenosić na dzienne , czy są jakieś \'zniżki\' za wyniki w nauce itd. Jeśli ktoś studiował wieczorowo italianistykę, niech da znak -a przede wszystkim zależy mi, by dowiedzieć się , czy studentów i-wieczorowej nie traktuje się po macoszemu. Nie znalazłem żadnej ( a szukałem sporo) uczelni prywatnej z
italianistyką. Bezsens.
No tak, ale głównie zależy mi na poznaniu zdań osób mających do czynienia z tym rodzajem studiów na UW.
Na wieczorowych liczą się tylko punkty z angielskiego. Nie można się przenieść na dzienne. No i trzeba płacić.
Grazie, a czy to, że nie można się przenosić to sprawdzona wiadomość w 100% ? Fakt, studia są kosztowne , ale cena i tak przybliżona do prywatnych uczelni.
podobno po roku mozna zdawac znow na pierwszy rok
i wtedy przenosza cie na drugi, bo w koncu pierwszy juz mialbys zaliczony
ale to powiedziala mojej kolezance pani z sekretariatu, ktora ostatnio mnie oklamala co do terminu zlozenia dowodu swiadectwa
tak wiec zadzwon tam najlepiej sam
albo moge sie dowiedziec we wtorek, bo akurat jade zlozyc papiery
a italianistyka z anglistyka jest na wsjo w poznaniu
ale nie mam pojecia na jakim jest poziomie
Dzięki wielkie \"ayamei\" !
Widziałem ofertę tej szkoły, ale ku ścisłości to jest \'anglistyka+italianistyka\'-przewodnia jest anglistyka /co nie bardzo mnie interesuje/
Domyślam się, że jesteś tą szczęściarą, która zasiliła grono dziennej italianistyki. Jeśli nie sprawi ci to problemu , to spoko-możesz dowiedzieć się. Chodzi mi głównie o możliwość przeniesienia się z wieczorowych na dzienne. Sam pewnie też zadzwonię, ale co 2 opinie to nie jedna:-)
I tak na koniec -nie znasz może kogoś z wieczorowej italianistyki .
Bardzo zależy mi na opiniach -o poziomie itd.
Serio jakaś \'babka\' z sekretariatu cię okłamała ???
A to dobre ;-))))))
Nad wynikami z egzaminu na Italianistyke powinien wisieć napis:
\"Lasciate ogne speranza, voi ch\'intrate\'.\"
si, pani mi powiedziala, ze jak nie przyniose papierow do 13. to mnie skresla z listy
pozniej jak 2. raz dzwonilam (bo nie moglam uwierzyc, ze sie naprawde dostalam) okazalo sie, ze dopiero od 13. mozna je skladac

jak bede to sie o wszystko dowiem
nie znam nikogo z wieczorowych
ale podobno to jest wlasciwie to samo
bo sa analogiczne przedmioty (tylko, ze moze byc mniej godzin)
i ci sami wykladowcy
jeszcze jest wieczorowy licencjat na UJ
w kazdym razie wieczorowa italianistyka na UW nie jest takim zlym pomyslem
pytalam mojej nauczycielki italiano, bo sama juz bylam pewna, ze bede na wieczorowej
Ja jestem z wieczorowej italianistyki, i prawdą było stwierdzenie koleżanki ze \'lasciate ogni speranza..\". jestem aktualnie na 2 roku, tez zdawałam na dzienne ale nie w zeszłym tylko 2 lata temu, nie pytajcie na razie czemu, ale drobna rada, dla tych co sie dostali, przykładajzie sie do tego włoskiego bo potem na końcu roku jest płacz i lament, bo jak bylam na pierwszym roku ( a byłam juz dwa razy ,hę) to nie zdało 3/4 roku. potem poprawke prawie wszyscy, ale za duzo opowiadać. Mozna sie podobno przenieśc z wieczorowych na dzienne, trzeba miec po pierwszym roku średnią 4.5 i zdawac jeszcze raz egzamin wstępny i sie dostać ovviamente. ale to tez moze być nieprawda, bo ZAPAMIĘTAJCIE RAZ NA ZAWSZE \" nie wierzcie od razu we wszystko co usłyszycie w sekretariacie, przestrzegajcie tych godzin przychodzenia tam, bo jak wejdziecie wtedy kiedy nieczynny, to was tylko same nieprzyjemne rzeczyc spotkają, wiec po co. tak, na wieczorowych jest mniej godzin włoskiego, moze nie po macoszemu ale srozej, tak mi sie wydaje,bo ba wieczorowyhc jest troche osób starszych, czasme duzo. sluze informacją jak by co.
ciao anna
Dzięki wielkie exile-takiego wpisu oczekiwałem . Czy można złapać z tobą jakiś kontakt (e-mail , gadu-gadu czy cokolwiek innego ) ?
Albo odezwij się tutaj.
Jeszcze raz dzięki !
Rozumiem , że teraz jesteś na dziennej i. A na którym roku ?
I czy ta średnia 4.5 to obowiązkowa do przeniesienia ? To chyba coś nieosiągalnego na 1-wszym roku .

Ciao !
tak jestem na dziennych, ale nie na italianistyce, tam nadal na wieczorowych. boze, tylko prosze cie, nie oczekuj ode mnie ze ja bede tu wychwalać ten kierunek, jak wszsytkie inne dziweczęta, które tu studiują, i że tak nieładnie powiem , sikają w majtki na myśl o Włochach. Ja mam troche inneg do tego podejście, moze nawet lepsze bo racjonalne. Srednia 4.5 na pierwszym roku osiągalna, jesli przylozysz sie do wloskiego, bo z innych przedmiotów to ze tak powiem luz. oj, dobra, jak chcesz pogadac to tu mój nr gg. 3[tel]tylko sie przedstaw od razu zebym cie nie zjechała, hehe. anka
do Ani=> a nie wiesz może jak wygląda romanistyka na UW, tzn jaki jest poziom,wykładowcy,atmosfra,czy warto,co ludzie mówią itp???Z góry dzięęęęęęęęęęęki:D:D:D
No tak, też mnie wkurza, że tyle dziewczyn , które tak przeżywają, ze szok. Miałem okazję poznać niektóre na egzaminach i jak słusznie to nazywasz , strasznie się \'podniecają\' głównie ( a niektóre wyłącznie) Włochami. Nie chodzi tu o zazdrość, ale wkurzają mnie takie panienki -wybaczcie-przerabiałem to w LO. Cieszę się, że chociaż jedna dziewczyna na tym wydziale jest normalna.
Spoko, nie oczekuję też abyś wychwalała ten wydział-może napiszesz coś o atmosferze ? Nie oczekuję żadnych przywilejów z racji bycia mężczyzną, ale może niektóre \'prof.\' takowych udzielają ????
Żartowałem ;-))))
I błagam -niech nikt nie posądza mnie o bycie szowinistą.
Zresztą-jak mówi moja babcia-studia są po to, by znależć sobie żonę.
:-)))))))
Ciao!
Nie , niestety nie wiem dokładnie jak to jest na romanistyce, ale pogłoski głoszą , ze jest \"ciekawiej\", jest wiecej przdmiotów kulturoznawczych, i jakoś tak bardziej filologicznie. Co do poziomu to romanistyka jest na drugim piętrze, haha, głupi zatr, nie wiem jaki jest poziom ale raczej wysoki sądząc chociażby po egz wstępnych bo na romanistyke trzeba zdac francuski, a na italianistyke nie , wiec sami oceńcie we własnych sumieniach i portfelach. Koledze Zorro, proponuje jednak rozmowe na gg jeśli chce sie dowiedzieć ode mnie czegoś wiecej, bo nie bede tu nikogo publicznie besztać i mieszac z błotem bo mi jeszcze troche tych studiów zostało.potem mozesz moje wiadomości rozpowszechniac anonimowo. i radze sie spieczyć gdyz prawdopodobnie (czytaj -módl sie za mnie) niedługo wyproczeduje do przybytku słońca, Italii i wiecej nic nie zdradze. a tak poza tym to oczekuje jakiejś prolongaty w postaci piwa lub inszych napojów wyskokowych za te jakże cenne info. ;) buon vacanze a tutti. ciao ana
buone vacanze. Mam nadzieje ze to czeski błąd w tym włoskim zdaniu, ani nie skutek studiów wieczorowych :)
ciao zorro
panie z komisji rekrutacyjnej powiedzialy, ze mozna sie przenoscic o ile sie ma ta srednia 4,5 i zda sie znow na pierwszy rok
ale pannom, ktore byly przede mna powiedzialy, ze wystarczy tylko ta srednia
daj jakos znac jak sie zdecydujesz na te wieczorowe
fajnie by bylo, zeby na tych studiach byly nie tylko dziwne wielbiecielki wlochow, ktore dzis spotkalam na korytarzu italianistyki
Ciao \"ayamei\" !

Nie mogę cię złapać na twój nr gadu-gadu- sprawdź , czy się nie pomyliłaś.
Mam \'straszną\' ochotę z tobą pogadać.

No tak-na temat niektórych panienek to się zdążyłem wypowiedzieć-a jeśli chodzi o wieczorowe to ja słyszałem, że niestety trzeba będzie zdać za rok znowu -och ta biurokracja.
I ostatnie zażalenie pod względem italianistyki: dlaczego TAk mało tam FACETów ??? Niektóre kobitki sądzą, że prawdziwi męźczyżni to ci z \'polibudy\'-faceci filolodzy chyba nie są w cenie ;-))))))

Arrivederci (chyba tak się to pisze ;-)
[gg] :)
Hej,
sprawa z wieczorowa italianistyka wyglada nastepujaco: sam - zapalanoy italianista - znalazlem sie w zeszlym roku, z powodu powiniecia sie nogi na egz wstepnym, na studiach wieczorowych. W tym roku zdawalem jeszcze raz na dzienne i zdalem. Z uwagi na to, ze mialem te magiczna srednia 4,5 dyzurujaca Pani Doktor stwierdzila, ze moge zostawic podanie i bedzie ono rozpatrzone.
Nie ma co panikoac i przejmowac sie \"panienkami\". Moj pierwszy rok wieczorowy byl cudowny. I to nic, ze bylismy z kolega jedynymi facetami.
Na wieczorowych najgorsze jest to, ze zajecia sa popoludniami (co jest niewatpliwie meczoace) i to, ze wloskiego jest mniej (i nie jest to taki poziom, jak na dziennych). Poza tym CENA. ...
Zycze powodzenia i jestem przekonany, ze warto studiowac nawet wieczorowo.
Pozdrawiam
gratulacje:)
Cześć Zorro - czy złożyłeś podanie na studia wieczorowe ?
Ja się ostatecznie zdecydowałam, chociaż miałam iść do szkoły prywatnej.
Na liście był 1 chłopak-więc może to ty ?
Ja też bym chciała poznać przyszłego kolegę ^_^
Hello!!Ja tez zlozylam na wieczorowa italianistyke..Udalo mi sie w ostatniej chwili, gdyz dzis dopiero pojechalam sprawdzic czy sa jakies info na ten temat(myslalam ze przysla list!!), a potem mialam jechac na prywatna anglistyke na Swps zlozyc..Byla 12.55 , a o 13 zamykali rekrutacje!!Na szczescie mialam wszystkie dokumenty ze soba, a kwestia wplacenia zaliczki i zrobienia ksero dowodu zajela jakies 15min..Pani w sekratariacie poczekala:DMam nadzieje, ze to byla dobra decyzja, bo to zawsze UW, a nie prywatne.. Pozdrawiam wszystkich z 1roku wiecz.italii i do zobaczenia w pazdzierniku!!:*
Hehehehe..:)Jak wlasnie przeczytalam wpisy na temat pewnych panienek to szczerze, az mnie scielo:)Nawet nie przypuszczalam, ze sa takie ktorym zalezy na \"przystojnych wlochach\",a jednak..:)Ja tam mam zamiar przede wszystkim jezyk opanowac, a reszta to tylko dodatki;)
Wszystkich wieczorowych \"italianistów\' wita wieczorowy italianista !
Wielkie pozdro !

Troszkę włóczyłem się po Polsce, dokumenty złożyli mi rodzice, ale wiem, że przyjęli podobno 60 osób na wieczorowe. HURRA ! Nie będę jedynym chłopakiem !
Swoją drogą nie do końca zrozumiałem o co chodzi z jakimiś \'dniami adaptacyjnymi \' czy czymś takim. Kiedy to jest i po co ? Czy to jakaś \'uświadamiająca pogadanka\' o zaletach studiowania italianistyki ;-))?
\"Anonimka\" i \"Desideree\"-całuski dla nowych koleżanek ! To kiedy wieczorek zapoznawczy ;-))

Aha...moi rodzice dali mi kartkę/zaświadczenie dla komisji wojskowej/ i tam jest napisane, że zajęcia rozpoczynają się 30 -09 o godzinie 14.30.
Czyli przed tym trzeba się zgłosić po index , legitymacje itp.?
Trochę się w tym wszystkim gubię, bo to niestety nie jest już LO z planem wywieszonym na tablicy ^_^

CIAO !
Cześć
Też jestem na wieczorowej Italianistyce, i bardzo się ztego cieszę. Jęsli chodzi o spotkanie adaptacyjne to jest ono chyba 30 września w piątek o godiznie 14.30 w Sali Śląskiej.

Do zobaczenia w październiku
Witam!!! Wiec z tymi wieczorowymi to jest tak, ze niby przyjeli 60osob, ale czesc zrezygnowala i nie zlozyli dokumentow, wiec jest nas \"jedynie\" 43sztuki:) Ale spoko Zorro, jest chyba ok.15 facetow..Tak mi sie przynajmniej wydaje:) Moze faktycznie warto spotkac sie jakos przed rozpoczeciem roku na jakies piwko zapoznawcze?:) Pozdrawiam wszystkich i odezwijcie sie jakos w tej sprawie:)
P.S. Czy jest ktos kto zna włoski, czy wszyscy zaczynamy od podstaw?:>
P.S.2- Czy zajecia odbywaja sie naprawde popoludniami czy normalnie?Jezeli popoludniami to czy ktos wie mniej wiecej w jakich godzinach?:)
Jeszcze jedno!! Czy ktos wie jak wyglada fakultet z 3go jezyka,jak czesto sa zajecia i czy konieczne sa zaliczenia itp. Ucze sie francuskiego i szkoda, zeby mi przepadl:(
Ja nie znam włoskiego,a nie wiem jak inni. Pewnie znajdzie się kilka osób, kóre włoski zna.
ciao
ja co prawda bede na dziennych, ale tez chetnie dolacze sie do jakiejs imprezy przed poczatkiem roku:)
tez jestem ciekawa fakultetu 3 jezyka (tez francuskiego), wiec jakbys sie czegos dowiedziala, daj znac
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 48
poprzednia |

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa