blagam--studia--malo czasu...plis

Temat przeniesiony do archwium.
blagam,mam termin do 30czerwca na dostarczenie dokumentow,zeby uznali mi rok w polsce i moglabym sie przeniesc tam na drugi rok.mam wszystko oporcz dichairazione di valore,bo wczesniej sie dowiadywlaam i chcieli dopiero we wrzesniu,teraz sie okazuje ze nie...ze tez do 30tego......blagam,,jestem z wawy,ile zajmuje zrobienie tego dicharazione di valore??????????????????????????????????????????????ile czasu?????
2 dni :)
hej!! mam pytanko. ty studiuowalas rok wloski (gdzie?) i chcesz sie przeniesc na studia do italii?
czy trzeba spelniac specjalne kryteria- wysoka srednia itp?
bede wdzieczna za info
pozdrawiam
Ja studiuje w Bolonii od pierwszego roku, nie przenosilem sie i nie radze tego robic. Radze zaczac od nowa, poniewaz tu krzywo patrza na to i mozna miec problem z odebraniem dyplomu wloskiego uniwersytetu. Jednak to zalezy na kogo sie trafi, moze po pierwszym to jeszcze nie katastrofa, przede wszystkim nalezy wiedziec czy dana uczelnia ma identyczny kurs jak twoja.
Witaj gregorio - mam pytanie na jakim kierunku studiujesz w Bolonii i czy załatwiałeś sobie stypendium? Jeśli tak to w jakim terminie i co jest faktycznie potrzebne aby złożyć wniosek o stypendium socjalne?
informatyka, własnie załatwiam :)
co do terminu to nie wiem do kiedy mozna, ja sie wyrobie do konca wakacji, jeszcze nie skladalem papieru bo robie w polsce co trzeba, trzeba miec zameldowanie (dla kat. A) oraz tlumaczone i weryfikowane zaswiadczenie z urzedu skarbowego o dochodach. Polecam http://www.arstud.unibo.it tam wszystko pisze
gregorio dzieki za informacje, ale powiedz mi czy zarobki Twoich rodzicow zostaly pomnozone przez jakis tam wspolczynnik?
studiowalam w bari i moim zanjomym tak wlasnie robili - tzn polski student przedstawial zarobki a oni je mnozyli razy 3,5 bo w polsce tyle razy sie taniej
Chamstwo bo mieszkasz we wloszech a twoi starzy gdy zarabiaja 800 miesiecznie to dla nich zarabiaja 2400 miesiecznie. napisz prosze jakie dokumenty zalatwiasz, czy zarobki tez musza miec dichiarazione del valore?
1)il calcolo dell'isee=indicatore della situazione economica,
cioè il reddito del tuo nucleo famigliare=guadagno dei tuoi genitori+guadagno tuo(se ce l'hai)+guadagno di fratelli e sorelle(se hai fratelli e sorelle che sono nel nucleo famigliare e lavorano)
2)i tuoi dati anagrafici=nome,luogo di nascita,codice fiscale,domicilio,etc
3)dati dei componenti del tuo nucleo familiare(mamma,papà,etc)
4)patrimonio immobiliare(se la tua famiglia possiede case,terreni,...)
tutti i dati al 31 dicembre 2004

devi fare domanda entro il 16 settembre su internet,e inviare la stampa in carta per posta entro il 19 settembre.

ciao
gregorio
Ciao!
Ja chciałabym się wybrać właśnie na informatykę do Włoch, ale tylko na semestr z Erasmusa. Możesz mi coś napisać o twoim kierunku? mój mail julkat{at}tlen.pl
Z góry dziękuję - saluti
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka