la sapienza rzym

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos studiuje lub bedzie studiowal w rzymie ja chce studiowac mediazione linguistica.podobno nie ma juz egz. z j.wloskiego
aga, czy mozesz napisac cos wiecej o kierunku , ktory chcesz studiowac i procedurze ubiegania sie o te studia? pytam, bo kielkuje mi tez pomysl studiow w romie............
pozdrawiam serdecznie:)
studia obejmuja jezyk i literature wloski i dwa inne ja wybralam polski i ang. nie ma egz. wstepnych.co najwazniejsze to zajecia z tlumaczenia w tych jezykach .w tym roku aby dostac sie na sapienze nie ma egz. z j.wlos. dla obcokrajowcow z uni.
ja chce studiowac prawo.
czy ktos jeszce bedzie prawo studiował???
adam, ja studiowalam prawo, jako erasmus, w pisie....
Czesc, Aga jestes juz Rzymie, masz juz zalatwione studia? Jesli mozesz napisz jakis swoj adres mail lub gg itp, mieszkam obecnie w Rzymie fajnie by bylo sie skontaktowac daj znac. pzdr
czesc AGA!! Ja wybralam ten sam kierunek-mediazione linguistica:-) i mam zamiar wyjechac do rzymu,podaje Ci moj adres mail,moze razem bedzie nam razniej: [email]
hej,ja zdaje w tym roku dopiero maturke, ale mam takie wielkie marzenie zeby wyjechac do Rzymu na studia.czy jest wsród was ktos kto moglby mnie oswiecic na temat co mam zrobic w polsce(sprawy formalne) gdzie najłatwiej sie dostać(oczywiscie na państwowe).może ktos z was juz tam studiuje?bardzo prosze o pomoc
[email]
[gg]
w nastepnym tygodniu ide zaniesc ostatnie dokumenty, a ty co studiujesz ? moje [gg]
kiedy bedziesz w rzymie ? wyslalam ci e mail odezwij sie
Czy ktoś zna jakąś dobrą szkołę dla obcokrajowców w Rzymie - nie wiem jakl można coś takiego znależć? Dzięki
O ja też jestem zainteresowana, może ktoś sie jeszcze odezwie....Dla mnie to bardzo ważna i pilna wiadomość.
polecam szkołę Arco di Druso na Via Tunisi, blisko Muzeów Watykanskich
prosze przetlumaczenie na wloski......

bardzo mi na tobie zalezy ale jesli spotykasz sie dalej z ..... to ja rozumiem! . I mam nadzieje ze sie wam ulozy.
czesc Aga, ja tez zamirzam wyjechac na studia do Włoch na la spienze , chciałabym sie z toba skontaktowac , wysłałam ci wiadomosc na gg!! mam nadzieje ze mi odpiszesz ....
Hej,ja też zamierzam studiować na rzymskiej "La Sapienzy"(od pażdziernika do lutego,jadę ze stypendium Erasmusa),
jeśli ktoś chce możemy pomailować(bo,ostatnio nie bywam często na gg)
[email]
chcialbym studiowac jakis kierunek artystyczny, jednak dopiero teraz zaczynbam nauke wloskiego prywatnie. mieszkam od 3 lat w anglii i znam jedynie ten jezyk.
nie bardzo wiem jak to zrobic aby tam sie ulokowac i studiowac - prosze o pomoc jakas dzieki
chcialbym zaczac studia o kierunku artystycznym - to mialem w polsce - historie sztuki, malarstwo, grafika komp, studia lingwistyczne moze... mieszkam od 3 lat w Anglii i znam jedynie ten jezyk ....zakochalem sie we wloszech ale nie wiem jak tam sie znalezc i jak na studia sie dostac do rzymu - jesli mozesz to prosze o pomoc. moje gg to 6912222 a adres to [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa