Filologia angielska z italianistyką

Temat przeniesiony do archwium.
Na jakiej uczelni państwowej znajdę taki kierunek ?? Mail: [email]
Ja jestem ale na odwrotnej-filologia wloska z angielskim-UŚ
czesc , TY fajny wybrales kierunek :) TY jestes na Uniwersytecie slaskim ?? bo te zcos takiego szukam ale sprawdzalam i na fillogie wloska tam biore tylko wloski ..prosze napisz mi jakie przedmioty maturalne tam biora ?? dziekuje :)
Ja tez jestem zainetresowana takim kierunkiem studiów.... czyli filologia angielska z italianistyką.... interesuja mnie wyłącznie studia państwowe... ale jak narazie nie mogę nic znaleźć.... jeżeli ktos może mi pomódź będę bardzo wdzięczna... mój e-mail: [email] z góry serdecznie dziękuję pozdrawiam
Marzena
nie ma czegos takiego jak filologia angielska(=ANGLISTYKA)z italianistyka(FIL. WLOSKA)! No pomyslcie ludzie...

Co najwyzej moze gdzies mozna uczyc sie dodatkowo wloskiego bedac na anglistyce, lub odwrotnie-ang. na italianistyce...ale to troche dziwne...
Z tego co wiem, np na Uj na italianistyce do wyboru sa lektoraty z jezykow takich jak:portugalski, katalonski, rumunski, francuski, hiszpanski...bo to sa jezyki romanskie...a ang niebardzo ma cos wspolnego ze studiami o kulturze Wloch...no ale moze gdzies jest taki dziwny mix, w kazdym razie nie ma studiow o jednej i drugiej KULTURZE na raz-to by bylo zbyt wiele :)))
WSJO w poznaniu ma filologie angielską z italianistyką. i inne tego typu. pozdrawiam.
hahaha
Per chi volesse studiare italiano in ITALIA, puo prendere informazioni.
La mia email è [email]
Ci sono buone promozioni ed offerte per quanto riguarda i mesi invernali TRIMESTRALI.
CONTATTATEMI

Gaetano
[email]

PS ho preso il tuo contatto dal Forum polacco.
Mi chiamo Gaetano
usi msn???
Uniwersytet Śląski specjalizuje się w takich dziwnych mixach :) Rzeczywiście istnieje filologia włoska z modułem praktycznej nauki języka angielskiego (dostaje się potem uprawnienia do nauczania obu języków), ale rzeczywiście przedmioty kierunkowe (historia, literatura, gramatyka opisowa itd) dotyczą tylko Włoch. Ale już np filologia francusko-angielska realizuje pełny program obu kierunków: anglistyki i romanistyki. Czyli jednak da się pogodzić :) Dla mnie prersonalnie najdziwniejszym połączeniem u nas jest filologia hiszpańska z rosyjskim, ale co kto lubi...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę